Najnovije vesti

IZBORI U OPŠTINI STARI GRAD: Zatvorena biračka mesta, do 19 časova izašlo 24 odsto glasača
Foto: Profimedia

slab odziv

IZBORI U OPŠTINI STARI GRAD: Zatvorena biračka mesta, do 19 časova izašlo 24 odsto glasača

Izbori 2018.

BEOGRAD - Posmatračka misija CRTA saopštila je večeras da su zatvorena biračka mesta na opštini Stari grad na kojima su danas ponovljeni beogradski izbori.Kako su naveli na svom Tviter nalogu, u toku je prebrojavanje glasova.

Danas su na biračkim mestima 2, 21, 37 i 40 u opštini Stari grad ponovljeni izbori, jer je Gradska izborna komisija utvrdila da je na izborima 4. marta na tim biračkim mestima broj glasačkih listića u glasačkim kutijama bio veći od broja birača koji su glasali, odnosno čija su imena bila zaokružena na biračkom spisku.

 

Posmatračka misija CRTA saopštila je da je do 19 časova na četiri biračka mesta na opštini Stari Grad na kojima se ponavljaju beogradski izbori, izašlo 24 odsto upisanih birača.Kako se navodi u saopštenju te organizacije, na glasanje je od ukupno 5.384 upisanih u birački spisak izašlo 1.297 birača.

 

Pavle Dimitrijević iz posmatračke misije CRTA je kazao za TV N1 da je današnja izlaznost na ponovljenim izborima na četiri biračka mesta dvostruka manja od one kolika je bila 4. marta.

 

On je rekao da današnja izlaznost ne može uticati na konačan rezultat i da zato nije veliki odziv gradjana.

 

Dodao je da su na dva biračka mestu uočene nepravilnosti, odnosno paralelno vodjenje evidencije.

 

foto: Dragan Kadić

Izbori se delimično ponavljaju jer je Gradska izborna komisija utvrdila da je na izborima 4. marta na biračkim mestima 2, 21, 37 i 40 broj glasačkih listića u glasačkim kutijama bio veći od broja birača koji su glasali, odnosn čija su imena bila zaokružena na biračkom spisku.

 

Organizacija CRTA je saopštila i da su sva četiri biračka mesta otvorena na vreme.

 

Izbori za 110 odbornika Skupštine Beograda održani su 4. marta i na njima su učestvovale 24 liste, a samo četiri su prešle cenzus.

 

Najviše glasova osvojila je lista Srpske napredne stranke, koja će imati 64 mandata, na drugom mestu je koalicija okupljena oko Dragana Djilasa sa 26 mandata, na trećem mestu je lista Aleksandra Šapića sa 12 mandata, a na četvrtom lista SPS-JS sa osam mandata.

 

Izbori se ponavljaju na biračkim mestima 2, 21, 37 i 40 - u OŠ "Braća Baruh", Nacionalnoj službi za zapošljavanje, u Mesnoj zajednici "Terazije" i u OŠ "Mihailo Petrović Alas".

 

(Kurir.rs/Beta)

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR TV VESTI: PREDSEDNIČKI IZBORI U RUSIJI: Koji mandat juri Vladimir Putin?!