Najnovije vesti

Marinika Tepić:  Država u škole uvodi ekstremiste
Foto: Fonet

LIČNI STAV, poslanica Nove stranke

Marinika Tepić: Država u škole uvodi ekstremiste

Lični stav

Zahtevam od predsednice Vlade da reaguje i na događaj u kojem Srpska desnica, profašistička i ultranacionalistička organizacija, neometano ulazi u osnovne i srednje škole i učestvuje u projektu koji finansira Ministarstvo za rad

Vlada Srbije i premijerka Ana Brnabić treba da odgovore kako je moguće da je predstavnicima ultranacionalističke organizacije Srpska desnica omogućeno prisustvo u jednoj beogradskoj osnovnoj školi, na prezentaciji društvene igre „Bitka na Drini“.

 

Kako je moguće da ljudi osuđeni za teška krivična dela prisustvuju skupu u školi, i još se fotografišu sa upravom škole, i zašto Vlada Srbije i Ministarstvo prosvete ne reaguju na to?

 

Odgovor je - zato što su Vlada i njeno ministarstvo finansirali projekat. Još 2016. Ministarstvo za rad, na čijem je čelu tada bio Aleksandar Vulin, finansijski je pomoglo tu igru.

 

Zahtevam od predsednice Vlade da reaguje i na događaj u kojem Srpska desnica, profašistička i ultranacionalistička organizacija, neometano ulazi u osnovne i srednje škole i učestvuje u projektu koji finansira Ministarstvo za rad.