TUŽILAC OTKRIO PRESRETNUTE PORUKE KRIMINALNE GRUPE: "VUČIĆ JE NAJVEĆI ŠPIJUN, CILJ MU JE DA UNIŠTI SRBIJU": Planirano nasilno rušenje vlasti u Srbiji!
Foto: Dado Đilas/Marina Lopičić

Crnogorski tužilac obelodanio

TUŽILAC OTKRIO PRESRETNUTE PORUKE KRIMINALNE GRUPE: "VUČIĆ JE NAJVEĆI ŠPIJUN, CILJ MU JE DA UNIŠTI SRBIJU": Planirano nasilno rušenje vlasti u Srbiji!

Politika -

Specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić na sudu obelodanio presretnute SMS poruke koje je komandant Žandarmerije Bratislav Dikić slao jednoj osobi

Bivši komandant Žandarmerije Bratislav Dikić , posle Mila Đukanovića u Crnoj Gori, planirao je nasilnim putem da smeni i tadašnjeg srpskog premijera Aleksandra Vučića!

To je, naime, na sudu otkrio glavni specijalni tužilac Crne Gore Milivoje Katnić, ističući da je kriminalna organizacija, koja je planirala nasilnu smenu vlasti u Crnoj Gori na dan parlamentarnih izbora oktobra 2016, želela da isti scenario primeni i u Srbiji.

foto: Profimedia

KATNIĆ: Ne branim Vučića, već ga spasavam

- Ova kriminalna organizacija stvorena je ne samo zbog Crne Gore nego i zbog drugih područja i jasno je da je pripremana slična situacija i u Srbiji. Ono što se pripremalo tadašnjem crnogorskom premijeru (Milu Đukanoviću), planirano je i u Srbiji - rekao je Katnić u Višem sudu u Podgorici, na nastavku suđenja grupi od 14 crnogorskih, srpskih i ruskih državljana, među kojima je i Dikić. Katnić je posebno naglasio da su planovi te grupe bili čist organizovani kriminal, a ocenio je i da on „ne brani Vučića, već ga spasava“.

foto: Printscreen

Na sudu su pročitane i presretnute SMS poruke koje je Dikić slao osobi pod imenom Vuk Jovanović.

- Aleksandar Vučić je najveći špijun... Da li vam je jasno da mu je cilj da uništi Srbiju? Svi u odbranu demokratije - naveo je Dikić u jednoj od poruka.

Komentarišući navode crnogorskog tužioca, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost Orhan Dragaš kaže da uopšte nije isključeno da je Dikić zaista planirao državni udar u Srbiji.

- Ljudi njegovih intelektualnih sposobnosti nisu svesni granica i teško prave razliku između realnosti i fikcije. Moguće je, naravno, da je, za račun nekog naručioca, Dikić kao izvršilac i izvođač radova trebalo da učestvuje i u državnom udaru u Beogradu, a sve sa ciljem da se destabilizuje Srbija, kao najjača i najstabilnija država u regionu, a samim tim i ceo Balkan - objašnjava Dragaš.

Podsetimo, Dikić je oktobra 2016. uhapšen u Crnoj Gori pod optužbom za stvaranje kriminalne organizacije i terorizam, kao i za pripremanje napada na institucije i otmicu i likvidaciju Mila Đukanovića. Suđenje je u toku.

Vlade Radulović

VUČIĆ IM NAJVIŠE SMETA

Vojno-politički analitičar Vlade Radulović ocenjuje da nije bezazleno ono što se ovih dana čulo u Crnoj Gori. Kako kaže, već neko vreme postoje faktori koji žele da destabilizuju region, a te namere imaju kriminalne, a ne propatriotske organizacije:

- Vučić je, kao najistaknutiji političar, neko ko im najviše smeta. Sve oči treba da budu uperene ka bezbednosnim službama, one su te koje bi pravovremeno morale da reaguju.

Poruke Vučiću i Stefanoviću

NUDIO POMOĆ, TRAŽIO POSAO U RUSIJI

Na suđenju u Podgorici su pročitane poruke koje je Dikić slao na kontakt memorisan kao „Vučić novi broj“.

- Predsedniče, znam da ste u velikom poslu i ne bih da smetam. Pitam vas u vezi s poslom u Moskvi - navodi se u poruci Dikića. On u poruci traži da ga pošalju da radi u Rusiji ili Republici Srpskoj, jer je trebalo da radi u Sloveniji.

- Veliki ste čovek i to ste opet dokazali, ne dozvolite nepravdu prema nemoćnima... Čekam poziv - druga je Dikićeva poruka upućena kontaktu „Vučić novi broj“. Na kraju su čitane i poruke koje je Dikić slao šefu policije Nebojši Stefanoviću, kome je nudio pomoć ukoliko je potrebna.

ČINJENICE

foto: Dado Đilas

DIKIĆ ŽELEO DA BUDE MALI LEGIJA

  • Rođen 1970. u Nišu, u MUP bio od 1989.
  • Komandant Žandarmerije od 2009. do 2013.
  • Godinama Žandarmeriju pratile velike afere
  • Želeo da od Žandarmerije napravi nešto poput JSO
  • Prozvan „mali Legija“
  • Odlikovali ga Milošević, Tadić, SPC...
  • Ima čin generala policije
foto: Kurir

Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track