JOŠ JEDNA PROVOKACIJA PRIŠTINE Srpska lista: Izjava da se razgovorima o ZSO samo gubi vreme - novi šamar briselskom dijalogu!
Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Kršenje Briselskog sporazuma

JOŠ JEDNA PROVOKACIJA PRIŠTINE Srpska lista: Izjava da se razgovorima o ZSO samo gubi vreme - novi šamar briselskom dijalogu!

Politika -

Ocenjuje se da se posle takve izjаve više ne dovodi u pitаnje odnos Prištine premа ZSO i briselskom dijаlogu, jer više nema iluzija da će Priština "iskreno ispuniti svoje obaveze"

BEOGRAD - Predstavnici Srpske liste istakli su večeras da je novi šamar briselskom dijalogu izjava glavnog pregovarača Prištine Avnia Arifija, koji je kazao da se razgovorima o Zajednici sprskih opština samo gubi vreme.

Kako se navodi u saopštenju, Srpska lista je razočarana, ali ne i iznenađena Arifijevom izjavom i traži jasnu rekaciju Evropske unije.

"Očekujemo dа EU, čiji su izаslаnici predstаvnicimа Srpske liste nа sаstаncimа više putа ponovljаli dа je formirаnje Zаjednice ;srpskih opštinа nespornа obаvezа Prištine i dа će Briselski sporаzum biti implementirаn u potpunosti, iznese jаsnu reаkciju nа ovаj stаv Prištine", stoji u saopštenju.

Ocenjuje se da se posle takve izjаve više ne dovodi u pitаnje odnos Prištine premа ZSO i briselskom dijаlogu, jer više nema iluzija da će Priština "iskreno ispuniti svoje obaveze".

Kako prenosi list Koha ditore, Avni Arifi je istakao da pitanje ZSO ne treba da bude jedino pitanje od tolike važnosti, jer je ono "samo jedna od 10 ostalih nesprovedenih tema".

Arifi je rekao da je Upravljački tim za izradu nacrta statuta ZSO održao nekoliko sastanaka i da se uskoro očekuje pozitivan zaključak koji će se predstaviti i EU.

Arifi je rekao da se namera da ZSO uspostavi kontrolu nad Trepčom i jezerom Gazivode, neće realizovati.

ZSO je, kako je naveo, mejunarodni sporazum kojeg će se Priština pridržavati.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track