FAMOZNO SVETISLAV BASARA: PROPAST Y HROMOZOMA
Foto: Marina Lopičić

KOLUMNA

FAMOZNO SVETISLAV BASARA: PROPAST Y HROMOZOMA

Lični stav -

Prilikom redovne inspekcije ovdašnje medijske deponije pažnju mi privuče naslov u žutari Blicu, koji se postepeno pretvara u preklapaću - od koga mi se, malo je reći, odsekoše noge. Pravi izraz je: od koga se strunih.

„Šta će biti sa muškarcima“, pisalo je u naslovu. „Nestaje hromozom Y, evo šta to može da znači. Ako neko u budućnosti poseti Zemlju, možda zatekne nove ljudske vrste.“

Krv ti jebem, šta drugo reći. Mada ne vidim zašto bi iko ikada - ne samo u budućnosti - od svih lepih mesta u vaseljeni posetio baš Zemlju, ako bi se takva budala i našla, garantujem da bi zatekla istu vrstu tupsona koja, radi privlačenja dvesotinak klikova, mlati praznu slamu i kenja na besmislene teme, pa se posle čudi zašto dr Nestorović-Pulomologović na istu priču dobija 5% glasova.

Kao i Nestorović, i Blic tvrdi da to nije bulažnjenje nego prava naučna teorija. Poslušajte sažetak.

„Svi embrioni su tehnički ženski do oko 12. nedelje, kada se aktivira gen na Y hromozomu i kada počinje razvoj muškaraca (zbog čega muškarci imaju bradavice).“ Zašto onda nemaju i piqku, nije precizirano.

„E, ali vraga“, upozorava neka američka Nestorovićka, izvesna Dženi Grejvs, „broj muških hromozoma je za poslednjih 166 miliona godina spao sa oko 9.000 na bednih 55, što znači da će, nastavi li se propast Y hromozoma ovim tempom, poslednji muški hromozom nestati za oko 11.000.000 godina. A šta će biti posle? Biće izgleda kao u onom vicu šta je bilo prije - kokoška ili jaje, na šta je Mujo mudro odgovorio Hasi da je prije bilo svega.

Evo već ima tome nekoliko dana otkako ko ozebo sunce čekam, demanti četvrtog po važnosti srbskog Slobodana Antonića na moju dokazima (i Antonićevim svojevremenim priznanjem) potkrepljenu tvrdnju da je bio član komisije Mire Marković za pisanje Analize ideološke orijentacije časopisa Vidici.

Čudo jedno koliko bivši marksisti ne vole da ih se podseća na marksističku prošlost, ali je nešto manje čudna lakoća sa kojom marksistički internacionalizam prekonoć zamene zatucanim etnonacionalizmom. Ono što je konstanta kod takvih - Antonić je samo jedan od legiona - jeste zilotizam s kojim se odaju cinkarenju neprijatelja - ranije naroda i socijalizma, posle konverzije - dušmanima srpstva i svetosavlja.

U tom smislu skori nestanak muškaraca bar u Srbiji neće biti neka naročita šteta jer osobe koje nose qwrza bez pokrića i koje tokom karijere promene tri-četiri ideologije - u suštini i nisu muškarci, nego ženski polni organi muškog pola.

Ako ne znamo šta će biti kad se iscrpu zalihe hromozoma i muškarci nestanu s lica sveta, možemo donekle naslutiti šta će biti kad u Srbiji nacionalisti izgube pozicije i kad ih zamene Navaho Indijanci. Samo su oni preostali. Evo šta: Antonić će staviti perjanicu na glavu i namazati se ratničkim bojama. I neće biti usamljen u tome. Biće jedan od mnogih. Kao što je uvek i bio.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track