NE RAČUNA NA RUSE: Evo ko su Putinovi favoriti na Svetskom prvenstvu
Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

JAŠIN I PELE SU NEPONOVLJIVI

NE RAČUNA NA RUSE: Evo ko su Putinovi favoriti na Svetskom prvenstvu

Mundijal 2018 -

Predsednik Rusije Vladimir Putin smatra da su favoriti Svetskog prvenstva u fudbalu koje će se igrati ovog leta u Rusiji Brazil, Argentina, Nemačka i Španija.

"Favorita ima mnogo. To su i latinoamerički timovi – Argentina i Brazil. Znamo da je reprezentacija Nemačke igrala odlično na poslednjim prvenstvima. Veoma lep fudbal je pokazala i španska ekipa", rekao je Putin u intervjuu za kineske medije.

Govoreći o šansama ruske reprezentacije, Putin je rekao da u poslednje vreme reprezentacija nije pokazala velike rezultate, ali se ponadao da će se fudbaleri boriti do kraja.

"Mi, svi navijači i svi ljubitelji ruskog fudbala, se veoma nadamo da će ruska reprezentacija dati sve od sebe i pokazati uzbudljiv, lep fudbal i da će se boriti do kraja", istakao je Putin.

A najbolji igrači u istoriji fudbala su po Putinovom mišljenju Jašin, Pele i Maradona.

"Najbolji ruski, sovjetski fudbaler je Lav Jašin, a najbolji strani fudbaler Pele. I Maradonu veoma poštujem", rekao je Putin.

Predsednik je dodao da je glavni zadatak Rusije kao države koja organizuje turnir da napravi od Mundijala praznik za milione ljubitelje fudbala u celom svetu. Ruski predsednik će inače obavezno prisustvovati na prvoj i poslednjoj utakmici Mundijala, a ako ga obaveze ne spreče, obećao je da dođe i na neke druge utakmice.

Russia beyond,

Foto: EPA

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda se ne šali. Ovo su ozbiljna pojačanja

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track