ENGLESKI REPREZENTATIVAC TVRDI DA SU MU SRBI UNIŠTILI ŽIVOT: Progone me užasne scene iz SRBIJE! Više ne verujem u pravdu!
Foto: Profimedia

šokantna ispovest

ENGLESKI REPREZENTATIVAC TVRDI DA SU MU SRBI UNIŠTILI ŽIVOT: Progone me užasne scene iz SRBIJE! Više ne verujem u pravdu!

Mundijal 2018 -

Fudbaler Totenhema i reprezentativac Engleske Deni Rouz priznao je medijima da je bolovao od depresije i da je pio lekove zbog toga, a za jedne od glavnih krivaca za svoje loše mentalno stanje označio je Srbe!

Fudbaler Totenhema je prošao kroz težak period u životu i odlučio je da sve podeli sa novinarima.

2017. je doživeo ozbiljnu povredu kolena, pa je ispao iz prvog plana u Totenhemu, ali to je bio samo početak problema koji su se nizali kao na traci.

Ujak mu se ubio, brat je upucan u porodičnoj kući, dok je majka doživela napad na rasnoj osnovi.

Reprezetnacija mu je pružila novu šansu. Zahvalan je na tome i poručuje da mu je to spas.

"Još uvek o ovome nisam pričao sa roditeljima i biće verovatno veoma ljuti kada budu sve ovo pročitali, ali eto ćutao sam do sada. Nije tajna da mi je bilo veoma teško u Totenhemu i da sam išao kod psihijatra. Dijagnostikovana mi je depresija, o čemu niko nije ništa znao i morao sam da se odvojim od tima. Imam sreće što mi je Engleska dala priliku da počnem sve iz početka i da razbistrim malo um", rekao je Deni Rouz i otkriva da je morao da uzima lekove:

"Bio sam na lekovima nekoliko meseci, niko to nije znao osim mog agenta. Sada nisam na medikamentima, dobro sam i jedva čekam da idem u Rusiju. Inače kada sam se povredio u januaru prošle godine lako sam se ljutio, nisam hteo da razmišljam o fudbalu niti da idem na rehabilitaciju kolena. Bio sam veoma ljut, prijatelji su brinuli jer nisam izlazio iz kuće. Sve je počelo od te povrede kada su mi rekli da ne treba da idem na operaciju već sam uzimao lekove i injekcije. Ne znam koliko sam tih tableta protiv bolova uzeo u Totenhemu", otvorio se Rouz.

foto: Profimedia

Inače ovaj fudbaler je savetovao svoje roditelje da ne dolaze na Svetsko prvenstvo u Rusiju zbog mogućih rasističkih napada. Navodno još uvek ima traume od utakmice mladih reprezetnacija, koja je odigrana u Kruševcu 2012. godine.

„Nemam poverenja u pravni sistem, pa nisam dozvolio da to utiče na mene. Nisma dobio podršku nakon Srbije. Nisam imao konverzaciju izvan Engleske. Na kraju sam dobio suspenziju od jedne utakmice. Jednostavno, tako je kako je“, rekao je Rouz.

"Ne želim da brinem za bezbednost porodice dok se pripremam za utakmice. Ako bi mi se nešto dogodilo, to ne bi na mene uticalo tako kako bi uticalo da neko zlostavlja moju porodicu. Rekao sam im da ne želim da putuju u Rusiju zbog rasizma i svega drugog što bi moglo da se dogodi", rekao je Rouz za britanske medije.

Podsetimo, Rouz našao u centru pažnje 2012. godine, kada je igrao za mladu reprezentaciju Engleske protiv Srbije u Kruševcu, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. On je tvrdio da su ga domaći navijači vređali na rasnoj osnovi i da su ga gađali raznim predmetima. On je posle pobedonosnog gola Engleske (1:0) šutnuo loptu u publiku, posle čega je dobio crveni karton. Fudbalski savez Srbije je tada kažnjen sa 80.000 evra i jednu utakmicu mlade reprezentacije bez publike, a izrečene su i individualne kazne pojedinim igračima i članovima oba stručna štaba.

Kurir sport, foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track