U SJAJNOM RASPOLOŽENJU IDU U RUSIJU

ORLOVI SREĆNI, ALI STALOŽENI: Savršeno, ali protiv Kostarike može i bolje (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Srbija je spremna za Svetsko prvenstvo! To misle svi posle ubedljive igre i pobede "orlova" protiv Bolivije u poslednjoj proveri pred Mundijal.

Specijalni izveštač Kurira iz Austrije - Dejan Petković

Srbija je u gracu deklasirala Boliviju - 5:1.

Trostruki strelac bio je Aleksandar Mitrović.

"Dobra utakmica, korektna igra, odličan zalet za Svetsko prvenstvo. Nisam se ispucao i istrošio golove za Mundijal. Lako je davati golove kad saigrači ovako dobro odigraju i daju mi kvalitetne lopte. Možemo da zapretimo svima i iz prekida, što smo i danas potvrdili. Bili smo mnogo smo svežiji nego protiv Čilea. Ubedljiva pobeda nam je mnogo važna za samopouzdanje ekipe", rekao je Mitrović.

Dušan Tadić su nije dalo da se upiše u strelce, ali je igrao odlično.

"Ubedljiva igra, mogli smo i više golova da damo, ali ne smemo da se opustimo. Zadovoljan sam igrom koju sam prikazao, najvažnije je da se uigramo i otvaramo prostor", izjavio je Tadić.

Zadovoljan je i kapiten Aleksandar Kolarov.

"Bitna pobeda, ubedljiva, ali možemo i mnogo bolje od ovoga. Imamo još sedam dana da se pripremimo, ima mesta za napredak. Mladi igrači su se odlično uklopili. Kostarika je najteža utakmica jer je prva i najvažnija. Bili smo bolji nego protiv Čilea, ali ima još stvari na koje moramo da obratimo pažnju", ocenio je Kolarov.

Sergej Milinković-Savić kaže da mu je važno da igra, a da mu je nebitno koju će mu poziciju nameniti selektor Krstajić.

"Po meni smo nesrećno izgubili od Čilea, što nam je bio dodatni motiv za Boliviju. Isto ovako ćemo igrati ne samo protiv Kostarike nego sve tri utakmice. Nastavićemo s tim presingom koji smo radili na treninzima", jasan je as Lacija.

Sjajnu rolu imao je i Adem Ljajić.

"Bilo je savršeno, znali smo svi da je važno da dobijemo ubedljivo, iako protivnik nije bio ne znam koliko kvalitetan, ali nisu naivna ekipa. Visoki smo, imamo odlične fizičke predispozicije, Kolarov i ja možemo dobro da dignemo korner. Sigurno da ćemo biti agresivni za svaku loptu kao da je poslednja na SP. Svi ćemo davati više od 100 odsto. Treba da delujemo kao tim, da napadamo svi zajedno i da se branimo svi zajedno", rekao je Ljajić i nastavio:

"Jako je bitno da Mitar daje golove. Nije bitan rezultat, koliko da se što bolje spremimo za Kostariku, koja ima kompaktan tim i biće teško probiti joj odbranu. Moženo da im zapretimo u svakom trenutku".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Starsport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track