PODRŠKA VELJKA PAUNOVIĆA IZ ČIKAGA: Idemo, momci, kao na Novom Zelandu!
Foto: FoNet/Aleksandar Koković

ŠAMPIONSKI RECEPT

PODRŠKA VELJKA PAUNOVIĆA IZ ČIKAGA: Idemo, momci, kao na Novom Zelandu!

Mundijal 2018 -

Selektor zlatnih "orlića" Veljko Paunović veruje da će njegovim pet momaka koji su se popeli na krov sveta, a sada su u A timu Srbije dati veliki doprinos na Mundijalu.

Jedini put kada smo ostatak fudbalskog sveta gledali s vrha i danas izaziva isto pitanje - kako je Veljko Paunović uspeo da odvede "orliće" do te krune na SP 2015. na Novom Zelandu?

Od Paunovićevih "orlića", koji su ostvarili najveći uspeh osvojivši Mundijalito, čak petorica su sada na spisku selektora Mladena Krstajića: Predrag Rajković, Miloš Veljković, Sergej Milinković-Savić, Andrija Živković i Marko Grujić. - Velika je stvar što u A timu ima momaka koji nastavljaju sticanje iskustva na velikom takmičenju. Ima tu mnogo kvaliteta. Kad se uobliči u tim, mislim da možemo da doguramo daleko, a onda odlučuju detalji.

Paunović očekuje da će tim do početka SP dobiti pravu takmičarsku formu. - Nema mnogo vremena. Moramo što pre da pokažemo takmičarski duh., da se podignemo na taj nivo, jer je utakmica s Kostarikom veoma blizu. Protiv Čilea je igrao izmešan tim, nije delovalo da se takmiči. Najlepše u fudbalu je kad pobediš i jedva čekaš sledeću utakmicu. A i kad izgubiš. jedva čekaš sledeću. Taj proces večito traje. Još ima vremena da se stvari poprave, da se uglancaju do SP.

Odlaskom selektora u Čikago i igrača, svako na svoju stranu, veza između "novozelanđana" nije prekinuta: - Momcima koji su otišli na SP sam čestitao, a eliminisanim sa spiska poslao poruke podrške i zamolio ih da ostanu mirni i da zadrže odnos kakav su dosad imali prema reprezentaciji. Da se ne upada u vatru, iako je teško. Razumem one koji su očekivali, bili blizu, a ne idu na turnir. Oni su i dalje sjajni momci.

foto: Nebojša Mandić

Kad bi moglo Sanjam finale Srbija - Španija Posle "orlova", Paunović će, logično, najviše navijati za Španiju. - Volim Španiju. Osećam veliku pripadnost njoj, živeo sam i igrao tamo, a identifikujem se sa stilom fudbala koji gaji "crvena furija". Dominantna igra, ekipa drži loptu pod kontrolom, a ume nekad i da iznenadi protivnika povlačenjem, da zaigra kontranapad. Totalni fudbal. Bilo bi sjajno da se jednog dana naše dve reprezentacije sastanu u finalu velikog takmičenja. Favoriti u Rusiji su Španija, Argentina, Brazil, Nemačka, Francuska... Valja imati na umu da se uvek jedna reprezentacija od koje to ko malo očekuje provuče do poslednje četiri i bude iznenađenje. Tu vidim šansu Srbije - završava Paunović.

U znaku "Paninija" Navukao sam igrače Čikaga da skupljaju sličice

Paunović je otkrio još jedan zanimljiv detalj iz Grada vetrova: - Naučio sam kompletan fudbalski Čikago da skuplja "Paninijeve" sličice za Svetsko prvenstvo. Pričao sam im kako je to tradicija kod nas, kako smo odrastali skupljajući sličice. Prihvatili su svi. Mislim da se i na taj način dokazuje koliko neko voli fudbal i koliko mu je posvećen - izjavio je trener Čikaga.

Ovi Paunovi zlatni "orlići" idu u Rusiju Slobodan Rajković 22 godine, golman Makabi Miloš Veljković 22 godine, štoper Sergej Milinković-Savić 23 godine, ofanzivni vezni Andrija Živković 21 godina, vezni Benfika Marko Grujić 22 godine, vezni Kardif

kurir.rs / D. Petković

foto: FoNet/Aleksandar Koković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track