Najnovije vesti

KAKVA ČAST: Rusi pozvali srpsku policiju da im pomogne na Mundijalu!
Foto: Tanjug/Tanja valič

bravo

KAKVA ČAST: Rusi pozvali srpsku policiju da im pomogne na Mundijalu!

Mundijal 2018

Srpska policija će biti angažovana na Svetskom prvenstvu u Rusiji i tesno će sarađivati sa ruskom MUP-om, piše sutrašnja "Politika" i dodaje da to podrazumeva, između ostalog, intenzivnu razmenu bezbednosnih informacija sa bezbednosnim službama u Moskvi.

Prema protokolu koji su potpisala dva ministarstva unutrašnjih poslova, policajci i Srbije će, zajedno sa kolegama iz drugih zemalja učesnica tog fudbalskog spektakla, učestvovfati u radu Centar za međunarodnu policijsku saradnju, koji će biti uspostavljen tokom trajanja prvenstva.

 

Osnovna uloga Centra, kažu za "Politiku" u MUP-u Srbije, je sprečavanje nasilja i drugih oblika nedozvoljenog ponašanja.

 

"Sve vremem tokom trajanja prvenstva postojaće kontinuirana i blagovremena razmena nezbednosno interesantnih informacija", rekli su u MUP-u.

 

Planirano je da, kroz funkcionisanje Centar, srpski policajci borave i u gradovima gde će "Orlovi" igrati utakmice.

 

"Cilj je da kroz neposrednu interakciju pripadnici MUP-a pruže pomoć i podršku teritorijalnim organima Ruske Federacije", napominju u MUP-u.

 

"Politika", takođe, piše da nisu uspeli da saznaju koliko navijača iz Srbije ide u Rusiju na Svetsko prvenstvo u fudbalu.

 

 

Kurir sport/Tanjug 

Foto: Tanjug/Tanja valič

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 

KURIR SPORT: Srbija u ovom sastavu istrčava pred Kostariku