NAJJEZIVIJA PRIČA SA MUNDIJALA! Roditelje su mu brutalno ubili! Odrastao je kao siroče i izbeglica, a sada je zvezda svoje reprezentacije!
Foto: Profimedia

Tragična sudbina zvezde crnih orlova

NAJJEZIVIJA PRIČA SA MUNDIJALA! Roditelje su mu brutalno ubili! Odrastao je kao siroče i izbeglica, a sada je zvezda svoje reprezentacije!

Mundijal 2018 -

Težak životni put je iza najveće zvezde rerezentacije Nigerije - Viktora Mozesa.

Mozes je sa 11 godina postao siroče...

Njegovi roditelji, hrišćanski sveštenik Ostin i majka Žozefin brutalno su ubijeni u njihovoj kući 2002. godine u napadu pripadnika terorističke grupe u Nigeriji.

Viktor je preživeo, jer je u vreme napada na njegov dom, igrao fudbal na ulici.

Mozesa je sedmicama posle napada krio njegov ujak, a potom je tada 11-godišnji Mozes otputovao u Englesku i zatražio azil. Stigao je u južni London gde nije nikoga poznavao.

Primila ga je engleska porodica koja ga je odmah upisala u lokalni klub, Cosmos 90. Bili su najgora ekipa u omladinskoj ligi, ali Mozes je u prvom susretu postigao čak osam golova. “Taj put iz Nigerije bio ogroman, ostao sam jak i znao sam da ću vredno raditi, bilo u fudbalu ili nečemu drugom. Zahvaljujem Bogu na ovome gde sam danas“, rekao je Mozes pre nekoliko godina.

Svoju sreću je pronašao u fubalu. Danas je jedan od najboljih igrača Čelsija, bio je omladinski reprezentativac Engleske, ali se kasnije ipak odlučio da igra za rodnu Nigeriju.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track