SAVO MILOŠEVIĆ DAO SVOJE VIĐENJE MUNDIJALA: Evo šta potpresednik FSS očekuje od Orlova
Foto: Beta

ambiciozno

SAVO MILOŠEVIĆ DAO SVOJE VIĐENJE MUNDIJALA: Evo šta potpresednik FSS očekuje od Orlova

Mundijal 2018 -

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Savo Milošević rekao je danas da reprezentacija ima kvalitet da prodje grupu na Svetskom prvenstvu i da posle toga "ništa nije nemoguće", ali da je najbitnije koncentrisati se samo na početak i prvog rivala.

"Ove ekipa ima kvalitet da posle veoma teške grupe prodje još jednu fazu. Ali, ako prodjemo grupu kao drugi, izvesno je da posle toga idemo na Nemačku. A, ko može da garantuje rezultat protiv Nemaca? Ipak, ništa nije nemoguće kada je u pitanju ova ekipe. Koliko god da je to negde kliše, mi zaista moramo da idemo od utakmice do utakmice. S tim u vezi, prvi meč na turniru, protiv Kostarike, sada je apsolutni prioritet. Kvalitet rivala i raspored takodje nameću takav zaključak. Zato fokus ekipe, medija i javnosti mora da bude na njemu. A, ne šta ćemo uraditi i dokle ćemo stići. Svu energiju treba usmeriti na start takmičenja", rekao je Milošević na Zlatiboru.

Reprezentacija Srbije je u Rusiji, gde vrši poslednje pripreme za početak Svetskog prvenstva, na kom će igrati u Grupi E sa Kostarikom, Švajcarskom i Brazilom.

Milošević je ocenio da su kontrolne utakmice protiv Čilea i Bolivije bile dobra prilika da selektor Mladen Krstajić "potvrdi neka svoja razmišljanja" i dobije nove informacije o igračima.

"Mislim da je u tome uspeo i sigurno da ima jasniju sliku posle tih utakmica oko ekipe i nekih taktičkih detalja. Dobro je što smo dobili Boliviju, da se održi dobra atmosfera koja vlada od prvog dana. To mi najviše daje nadu u dobar rezultat. U poslednje vreme sam bio sa ekipom na treninzima i video da su momci svesni situacije i jako motivisani. Rekao sam njima lično, a često to i ponavljam, najvažnije je da oni kao ekipa daju maksimum. U svakom momentu, na svakom treningu, na svakom meču. U tom slučaju, ne brinem za rezultat. A, atmosfera koja sada vlada, daje mi za pravo da duboko verujem da će upravo to i uraditi", kazao je Milošević.

Posebno ga raduje forma napadača Aleksandra Mitrovića, trostrukog strelca u duelu sa Bolivijom.

"Zbog Mitrovića sam se u poslednje četiri godine posvađao sa pola Srbije. Da sam maliciozan, sada bih mogao da kažem, šta sam vam rekao", rekao je Milošević uz osmeh.

Nekadašnji reprezentativni napadač je dodao da mu je veoma drago zbog Mitrovića, za koga je kazao da uvek igra sa karakterom i za tim, a da takav pristup mora da se vrati.

"Jako je bitno i za ekipu da imamo centarfora koji je u formi. Imamo mi još dosta igrača koji mogu da postižu golove, ali kada je prvi špic u formi to mnogo znači. Iz utakmice sa Bolivijom to je možda i najveći plus. Da Mitrović dobije na dodatnom samopouzdanju i da rivali imaju strah od njega. Pa ako on i ne postigne gol, odbrane će morati da budu fokusirane na njega. Ne bih da ga hvalim puno, ali neće se on pokvariti i sigurno će dati maksimum u Rusiji", kazao je Milošević.

Govoreći o ostalim temama vezanim za Svetsko prvenstvo, Milošević je naveo da je Brazil najveći favorit, a istakao je i Španiju, Francusku, Argentinu, Portugal, Belgiju i Hrvatsku.

"Brazil je najveći favorit. Verujem da je dobro naučio lekciju od pre četiri godine. Gledao sam mnogo njihovih utakmica, pravili smo analize i zaključak je da deliju stravično. Zatim tu su Španija, Francuska, Argentina sa Lionelom Mesijem kome je Rusija verovatno poslednji voz da konačno uradi nešto u dresu reprezentacije. Tu je Portugal kao prvak Evrope, pa Belgija za koju se već dugo priča da ima generaciju za velika dela. Izdvojio bih i Hrvatsku koja takodje ima ekipu koja polako dolazi do kraja reprezentativne karijere, ali to je moćan tim sa vrhunskim igračima iz vrhunskih klubova. I njima je možda ovo poslednja šansa sa urade nešto više. U svakom slučaju biće veoma zanimljivo", rekao je Savo Milošević.

Svetsko prvenstvo u Rusiji počeće 14. juna i trajaće do 15. jula. Titulu brani Nemačka.Kada je reč o Kupu prijateljstva na Zlatiboru, čiji je Milošević idejni tvorac, kazao je da je sa ekipama iz inostranstva napravljen dobar potez i da su one donele dodatnu snagu.

"Pored najboljih klubova iz regiona, tu je i šest timova iz inostranstva, iz ozbiljnih fudbalskih država. Na osnovu iskustva iz Bjeljine, shvatili smo da treba da pojačamo takmičarski momenat i u skladu sa tim, po prvi put ove godine, pozvali smo ekipe iz Evrope. Bio je to dobar potez, što nam potvrdjuju mnogi faktori, pre svega iskustva svih ekipa. Sve grupe su bile jako zanimljive i neizvesne do samog kraja. A, to i jeste suština ovog turnira, da ti momci dobiju jako takmičenje kao i provere gde se nalaze u odnosu na konkurenciju", kazao je on.

Milošević je naveo da planira da se nastavi i Turnir prijateljstva koji se četiri godine održavao u Bijeljini, a da je Kup na Zlatiboru iskorak kada je u pitanju snaga takmičenja.

kurir sport/Beta

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

USLOVI U KALINJINGRADU ODLIČNI! Bjeković poručuje: Momci su samouvereni, verujem u uspeh! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track