Najnovije vesti

ZAKOPANI ŽIVI! NE MARIMO ZA SMRT! Ovo je najbolja reklama za Mundijal ikada, a krije istinitu priču koja je šokirala svet (VIDEO)
Foto: Youtube printscreen

sećate li se?

ZAKOPANI ŽIVI! NE MARIMO ZA SMRT! Ovo je najbolja reklama za Mundijal ikada, a krije istinitu priču koja je šokirala svet (VIDEO)

Mundijal 2018

Priča o jednoj čileanskoj reklami je zasigurno priča o najboljoj mundijalskoj poruci ikada, koja je pokazala da ne postoji "grupa smrti" za one koji su smrt pobedili, i to spektakularno.

Naime, pred Mundijal 2014. godine čileanski rudari, koji su preživeli 69 dana zakopani u rudniku San Hose poslali su jaku poruku svojoj reprezentaciji, koju su u grupi čekali velikani poput Španije i Brazila.

"Na ovom istom mestu bili smo zarobljeni 70 dana. Zemlja nas je progutala. Bio je to trenutak da dokažemo od čega smo satkani. Znali smo da tamo gore, napolju, milioni Čileanaca veruju u nas - a ova zemlja je bila svedok svega toga", rekao je Mario Sepulveda, uzeo prah i sa drugovima iz rudnika počeo da je puni u specijalne posude.

"E, zato ovu zemlju nosimo u Brazil! I to na teren za trening u kampu naše reprezentacije. Da ga napuni nadom i hrabrošću! I da pokaže svetu da ništa nije nemoguće za Čileanca!", izgovorio je "Super Mario" i, podigavši ton, nastavio:

"Španci su jaki?! Holanđani su jaki?! MA, NE PLAŠIMO SE MI 'GRUPE SMRTI'! MI NE MARIMO ZA SMRT... ... JER MI SMO SMRT - VEĆ POBEDILI!"

Ceo svet je čuo za dramu rudara koji su bili skoro otpisani kada je zemljotres učinio da njih 33 budu odsečeni od sveta, gotovo prežaljeni, i "sahranjeni živi" sa zalihama koje su bile dovoljne za dve nedelje.

Kako su preživeli - čudesno je pitanje, ali je nakon što je sva nada izubljena, u zemlji koja ih je prekrila pronađena poruka:

"Estamos bien en el refugio, los 33". "Dobro smo, u skloništu, nas 33".

Svi rudari, njih 33, izvučeni su iz rudnika zadovoljavajućeg zdravlja, a širom zemlje slavilo se tada.

Da li je zemlja smrti koja je postala zemlja života inspirisala čileanske fudbalere, nije ni važno, ali je Čile četiri godine napravio pravo malo fudbalsko čudo, i poslao kući svetske šampione iz Španije, prošavši "grupu smrti".

U fudbalu, kao i u životu, čuda su moguća!

Pogledajte bonus video:

KURIR SPORT: Srbija u ovom sastavu istrčava pred Kostariku

(Kurir.rs/Foto:Youtube printscreen)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja