ENGLEZI U STRAHU: Njihov neobičan zahtev zaprepastio je Ruse
Foto: Reuters

Nezadovoljni Ostrvljani

ENGLEZI U STRAHU: Njihov neobičan zahtev zaprepastio je Ruse

Mundijal 2018 -

Čelnici Fudbalskog saveza Engleske (FA), nezadovoljni merama bezbednosti u kampu, poslali su Rusima zahtev koji ih je u najmanju ruku zaprepastio.

Prema pravilima Svetske kuće fudbala (FIFA) minimalna visina zaštitne metalne ograde u kampovima svih reprezentacija učesnica Mundijala mora biti četiri metra!

Rusi nisu želeli ništa da rizikuju već su baš sve ograde u svim kampovima podigli na šest metara!

Međutim, ni to nije bilo dovoljno Englezima koji su zatražili ni manje ni više nego da organizatori u njihovom kampu podignu ogradu na 13 metara!

Rusima nije bilo ni malo prijatno kada su ljudi koji su zaduženi za sigurnost engleskih fudbalera koji su smešteni u resortu u gradiću Komarovo u okolini Sankt Peterburga izazvali pravu frku i paniku.

"Gordi albion" se očigledno ne oseća sigurno u Rusiji, što je prilično neobičan stav imajući u vidu da je pomenuta ograda tek jedan deo bezbednosti koji su organizatori napravili za svaku reprezentaciju. Oko svih kampova su specijalci (vidljivi i nevidljivi), pripadnici antiterorističkih jedinica, policajci, redari...

Da li je u pitanju zaista strah ili neka vrsta psihološkog rata na relaciji Engleska - Rusija, tek domaćin će morati da udovolji zahtevu Ostrvljana i podigne visinu ograde na 13 metara.

Kurir sport

Foto: Reuters

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track