OVO JE IZNENADILO MNOGE: Grujićeva poruka Hrvatima je obeležila današnju konferenciju!
Foto: Dado Đilas

veliko srce

OVO JE IZNENADILO MNOGE: Grujićeva poruka Hrvatima je obeležila današnju konferenciju!

Mundijal 2018 -

Marko Grujić jedan je od najmlađih i najneiskusnijih fudbalera reprezentacije Srbije, ali ne dolazi u Rusiju kao početnik.

Grujić, koji je prethodnu sezonu igrao na pozajmici u Kardifu iz Liverpula, bio je član šampionske generacije ‘Orlića’ koji su pre dve godine došli do svetske krune na Novom Zelandu. "Kao i tada, otišli smo na Svetsko prvenstvo bez velikih očekivanja, prvu utakmicu smo izgubili, nadam se da će sada biti drugačije. Iz meča u meč smo tada rasli i napravili fantatičan uspeh. Sličan je sistem takmičenja, od prve tekme mnogo zavisi, samo da prođemo u drugu fazu i onda je stvarno sve moguće. Stariji su tu dugi niz godina i dalje učimo od njih, prenose nam iskustvo, nekoliko njih je bilo u Africi i znaju kakav je osećaj igrati na Mundijalu", rekao je Grujić. Postoji mogućnost da dobar deo te generacije bude u prvoj postavi u prvom meču na predstojećem takmičenju. "Nije na nama da brojimo ko će biti od ‘Orlića’ na terenu, selektor će izvesti najjači sastav, a mi svi i sa klupe i ostail ćemo navijati samo da pobeđujemo". Ipak, kada je prethodni put nacionalni tim bio na Mundijalu, Grujić je išao u osnovnu školu.

"Sećam da je svaki čovek u Srbiji gledao SP, kao što će i ovo. Znam da je velika pažnja na nama, ovo je dograđaj broj jedan u godini. Svi treba da se usredsredimo da obradujemo naciju. Bilo bi otežavajuće da je manje nas mlađih, ali već nas je ozbiljan broj, pa je malo lakše, a i stariji prihvatili fantastično". Kako kaže, u svlačionici vlada izuzetna atmosfera. "Svaki selektor i trener može da unapredi igrača. Mladen Krstajić je bio vrhunski defanzivac i na tom planu i cakama može dosta da nas nauči. Na mojoj poziciji je Nemanja Matić, igra u klubu kakav je Mančester junajted i od njega mnogo naučim što se tiče mirnoće i postavljanja na terenu. Aleksandar Kolarov je pravi kapiten, uzor u svlačionici, a znamo i šta je sve Bane Ivanović uradio sve u karijeri, njegov mentalni sklop dorinosi nama mlađima da kroz borbu možemo da napredujemo, ali svakako od svakog po nešto možemo da naučimo". Mladi vezista nije mogao da sakrije oduševljenje organizacijom Svetskog prvenstva u Rusiji. "Kao debitant već od sletanja u Kalinjingrad smo videli da je organizacija fantastična, sjajan je osećaj i zadovoljsvo biti ovde na SP. Jedno od najvećih dešavanja je biti član ovakvog spektakla". Od ostalih reprezentacija izdvojio je Hrvatsku zbog prijatelja Dejana Lovrena. "U Liverpulu sam proveo dosta vremena sa Dejanom Lovernom, postali smo prijatelji, pa bih njima (Hrvatima prim.aut) poželeo sve najbolje. Ako dođe do susreta, naravno, daćemo sve od sebe da ih pobedimo. Volim da gledam Brazil kao i svaki ljubitelj fudbala", zaključio je Grujić.

Pogledajte bonus video:

KURIR SPORT: Zvezdina sezona - dva sporta , osam trofeja

(Kurir.rs/b92/Foto:Dado Đilas)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: On je Partizanov najveći problem ovog leta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track