Najnovije vesti

NAJTUŽNIJA I NAJHRABRIJA MUNDIJALSKA PRIČA: Radi kao čistač ulica da bi se prehranio, ustaje u 3 ujutru, a gledaćemo ga na Svetskom prvenstvu u Rusiji! (VIDEO)
Foto: Printscreen

ala vera majstore!

NAJTUŽNIJA I NAJHRABRIJA MUNDIJALSKA PRIČA: Radi kao čistač ulica da bi se prehranio, ustaje u 3 ujutru, a gledaćemo ga na Svetskom prvenstvu u Rusiji! (VIDEO)

Mundijal 2018

Mundijal nam uvek donese mnoštvo neverovatnih priča, a jedna dolazi iz Paname. Kada na terenu budete gledati Gabrijela Viktoriju, pomoćnog sudiju ovog leta u Rusiji, nećete ni slutiti šta je njegov dnevni posao.

On je radnik gradske čistoće u Panami. On čisti ulice prestonice Paname već 25 godina, i njegov životni put nije nimalo lak.

Ima troje dece, i njegov radni dan počinje u 3 ujutru. Kada završi sa poslom čišćenja, uzima kartone u ruke i odlazi na teren.

foto: Printscreen

Sada je prešao sjajan put od ulica Paname do svetske fudbalske pozornice.

- Prošao sam 4 godine fizičkih priprema, pismenih testova, seiminara, prisustvovao sam nekolicini internacionalnih mečeva - kaže Panamac koji je 20 godina sudija.

Objašnjava da od plate sudije ne može da živi, jer je liga polu-profesionalna. Da radi drugi posao prosto mora.

On zaradi 75 funti po meču, a na terenu niko ne sluti da ne dolazi iz raskoša.

- Kolege sa posla iz čistoće su presrećne i zovu me neprekidno, čestitaju - kazao je on za medije, a prenosi britanski Sun.

U Panami vlada euforija zbog učešća na Mundijalu. Kada su se plasirali na SP bila je celodnevna žurka.

U grupi su sa Belgijom, Engleskom i Tunisom.

Kurir sport

Foto: Youtube printscreen

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja