GOLMANOV IMA ISKUSTVA

VLADIMIR STOJKOVIĆ IGRA NA TREĆEM MUNDIJALU: Najvažnije je da ne izgubimo prvi meč protiv Kostarike (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Golman srpske reprezentacije Vladimir Stojković igraće u Rusiji svoje treće svetsko prvenstvo, a na konferenciji za medije pričao je o očekivanjima na Mundijalu.

Na prethodna dva Mundijala na kojima je učestvovala Srbija, u prvim mečevima je gubila. Od Holandije i od Gane. Oba puta identičnim rezultatom - 0:1.

Šta učiniti da se protiv Kostarike ne dogodi slično?

"Ne treba da popstoji ona frka, tenzija, ono moramo da pobedimo. Kostarika je ozbiljan rival, ovakve utakmice su obično tvrde, ali nadam se najboljem. Ne treba srljati, ne treba se zaletati i ne treba da postoji pritisak da moramo da pobedimo po svaku cenu. Bolje i da se završi 0:0, nego da opet nesrećno izgubimo. Ne smemo da gubimo glavu nijednog trenutka", rekao je Stojković na početku konferencije.

foto: Dado Đilas

"Ovo mi je treći Mundijal, imam iskustvo. Imamo u glavi da se igraju tri meča, da nije frka da se odmah pobedi Kostarika. Iz tri utakmice da uradimo veliko, pa ako bog da da svi budemo zadovoljni".

On kaže da je dobro upoznao igrače Kostarike.

"Upoznaš igrača kako šutira pod pritiskom, kako kada je sam, kojom nogom, kako izvodi slobodnjake, to nam pomaže da tokom meča budemo sigurniji. Ostane nam u glavi".

On veruje da će odbrana odlično odraditi posao, te da nema sumnju u uigranost.

"Protiv Bolivije smo pokazali kvalitet, bićemo spremni pozadi".

foto: Dado Đilas

O Kejloru Navasu, golmanu Kostarike imao je samo reči hvale.

"Navasa svi poznajete, ima tri Lige šampiona, samopouzdanje mu je na visokom nivou, šta još o njemu reći, a da se ne zna".

Novinare iz Brazila interesovalo je mišljenje Stojkovića o „Selekau".

"Mi na svakom takmičenju igramo kao da nam je poslednja šansa. A, Brazil je najbolji na svetu, uživaćemo u toj utakmici, nemamo šta da izgubimo. Mislim da je favorit da osvoji ovaj šampionat".

kurir.rs / kurir sport foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track