Najnovije vesti

MILAN RASTAVAC: Ne postoji šansa da potcenimo Kostariku
Foto: Dado Đilas

MUNDIJAL 2018

MILAN RASTAVAC: Ne postoji šansa da potcenimo Kostariku

Mundijal 2018

Pomoćnik selektora Srbije Milan Rastavac rekao je da selekcija Kostarike zaslužuje poštovanje i istakao da ne postoji šansa da njegova ekipa potceni prvog protivnika na Svetskom prvenstvu.

"Kostarika je tim koji ima dobru gustinu u sredini terena i svi slobodni prostori su, najviše i najčešće, po bočnim pozicijama. Igraju agresivno, pokušavaju da oduzmu loptu, i to što bliže protivničkom golu", rekao je Rastavac novinarima u kampu nacionalnog tima u Svetlogorsku uoči meča protiv Kostarike u nedelju.

Novinari su pitali Rastavca i o pripremnim utakmicama Kostarike, porazima od Engleske (0:2) i Belgije (1:4).

"To nisu bile takmičarkse utakmice. Svi koji su došli na Svetsko prvenstvo zaslužiju respekt i poštovanje. Ne postoji šansa da potcenimo Kostariku, niti bilo kog drugog", rekao je Rastavac, prenosi Fudbalski savez Srbije.

Srpski trener je izneo i zanimljivu opasku u vezi s prethodnim iskustvima na Mundijalima.

"Mi smo sebi znali da budemo najveći protivnik. Zato smo sada najviše fokusirani na sebe, na našu igru. Mi smo sebi najbitniji i naš takmičarski ambijent unutar tima jeste da mi pokažemo da smo takmičari u svakom minutu svake utakmice. To je ono čemu težimo. Kvalitete i mane protivnika, naravno, uzimamo u obzir", rekao je Rastavac.

Reprezentacija Srbije sutra u prepodnevnim satima ima još jedan trening u Svetlogorsku, a onda odlazi u Samaru, gde je 17. juna očekuje duel sa Kostarikom od 14.00.

kurir.rs / kurir sport

foto: Dado Đilas 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja