Najnovije vesti

POBIĆEMO ORLOVE! ALBANSKI DŽIHADISTI SPREMAJU KRVOPROLIĆE: Jezive pretnje fudbalerima Srbije!
Foto: profimedia/EPA

OPREZ

POBIĆEMO ORLOVE! ALBANSKI DŽIHADISTI SPREMAJU KRVOPROLIĆE: Jezive pretnje fudbalerima Srbije!

Mundijal 2018

Jezive pretnje upućene su fudbalerima i navijačima Srbije na SP od strane takozvanog balkanskog ogranka ozloglašene terorističke organizacije ISIS (Islamska država Iraka i Sirije)!

Istovremeno su upućene pretnje i organizatoru Mundijala, a u tu svrhu snimljen je propagandni video u kojem se vidi kako iz dronova ispuštaju bombe na stadione širom Rusije, a sve je praćeno tonskim zapisom i glasom koji kaže: „Motrimo vas. Imamo dronove i napašćemo!“ Ove tvrdnje preneo je britanski Dejli mejl.

 Na udaru terorista...   Srpski fudbaleri
Na udaru terorista... Srpski fudbaleri foto: Dado Đilas

Pretnje deluju jezivo i moraju se shvatiti najozbiljnije moguće, a upravo tako reaguje i država Rusija, koja je bezbednost podigla na najviši mogući nivo. Domaćin će umeti da odgovori na sve potencijalne probleme, smatra Dževad Galijašević, koji kaže da ne veruje u napade ISIS na Mundijalu:

Galijašević:  Albanski narod zatrovan je mržnjom prema Srbima
Galijašević: Albanski narod zatrovan je mržnjom prema Srbimafoto: Fonet/Nenad Đorđević

- Nisam siguran da su sposobni za tako nešto jer trpe poraze u Iraku i Siriji. Utakmica Srbije i Švajcarske, u čijim redovima igra nekoliko igrača albanskih korena, predstavlja rizik i verujem da će svi, počev od stručnog štaba Srbije pa do organizatora, obratiti posebnu pažnju na bezbednost. ISIS na Kosovu je proizvod činjenice da je albanski narod zatrovan mržnjom prema Srbima.

 Željni srpske krvi...   Albanski teroristi
Željni srpske krvi... Albanski teroristi foto: Profimedia

S Galijaševićem se donekle slaže i srpski političar i vojnopolitički analitičar Milovan Drecun. - Velika takmičenja su odlična prilika da se skrene pažnja na sebe, a ISIS ne propušta tu šansu, posebno zbog poraza koje doživljava. Rusija je ozbiljna država, a sigurno su angažovane i službe drugih zemalja jer se radi o planetarnom takmičenju - rekao je Drecun.

Sportska redakcija

NAPADI ISIS

 Goreće ruski stadioni...   Simulacija napada ISIS
Goreće ruski stadioni... Simulacija napada ISIS foto: Printscreen

Novembar 2015. U seriji udara na Pariz ubijeno 130 ljudi

Decembar 2015. Bračni par otvorio vatru u Kaliforniji i ubio 14 osoba

Mart 2016. U napadu bombama na briselski aerodrom i obližnju metro stanicu stradalo 32 ljudi

Jun 2016. Terorista u noćnom klubu namenjenom homoseksualcima u Orlandu bukvalno streljao 49 osoba

Jul 2016. Pomahnitali vozač uleteo kamionom među pešake u Nici i ubio njih 86

Decembar 2016. U ljude okupljene na božićnoj pijaci u Berlinu zaleteo se otmičar kamiona, ubio 11 osoba i izvršio samoubistvo

Maj 2017. Bombaš-samoubica ubio 22 ljudi za vreme koncerta Arijane Grande u Mančester areni u Engleskoj

Svet u opasnosti

PITANJE JE DANA KAD ĆE UDARITI

Brojni svetski stručnjaci upozoravaju da je „pitanje dana“ kad će se desiti napadi koji su prikazani u pomenutom video-snimku. Jedan od njih, dr Stiven Prior, rekao je da je ISIS jedna od prvih terorističkih grupa koja je kupovala jeftine dronove, a devet meseci kasnije konstruisala svoje, koji sada lete svuda po svetu. - Iskreno sam iznenađen što dosad nije korišten veći broj dronova u loše svrhe. Mislim da je samo pitanje vremena kad će neko od terorista pokušati takvu stvar - rekao je Prior, a preneo Dejli mejl.

foto: Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja