KAPITEN EMOTIVAN KAO NIKADA DO SAD! Kolarov: Ako budemo pošteni kao ljudi, napravićemo nešto!
Foto: Dado Đilas

Otvorio dušu

KAPITEN EMOTIVAN KAO NIKADA DO SAD! Kolarov: Ako budemo pošteni kao ljudi, napravićemo nešto!

Mundijal 2018 -

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Kolarov rekao je da je uveren u kvalitet njegovog tima uoči utakmice sa Kostarikom na početku Svetskog prvenstva.

"Imamo veliko poštovanje za Kostariku, to je ekipa koja je igrala četvrtfinale na prošlom Svetskom prvenstvu. Očekujem mnogo tešku utakmicu, ali smo uvereni u svoj kvalitet", rekao je Kolarov na konferenciji za novinare.

Srbija će u nedelju u 14.00 u Samari utakmicom protiv Kostarike početi Svetsko prvenstvo u Rusiji. Potom joj u Grupi E slede dueli sa Švajcarskom i Brazilom.

"Utakmica sa Kostarikom će da pokaže koliko će nam biti bitne naredne sa Švajcarskom i Brazilom. Koji god rezultat da bude, rezultat duela sa Švajcarskom će biti krucijalan", rekao je Kolarov.

foto: Dado Đilas

Kostarika nije beležila dobre rezultate tokom priprema, a Kolarov je naveo da to ne sme da zavara.

"Mislio sam da će Maroko da dobije Iran na osnovu pripremnih utakmica, ali... Prijateljske utakmice su bili dobri testovi, ali nisu pravi pokazatelj šta će se dešavati na Svetskom prvenstvu. Sigrno će to biti druga Kostarika i očekujemo najteži mogući meč", kazao je Kolarov.

Mi smo izabrali M&M’s, koji je tvoj izbor?

Srbija u timu ima mnogo neiskusnih igrača, koji do sada nisu imali mnogo utakmica u nacionalnom timu. Kapiten je rekao da to "može, ali da ne mora da bude problem".

"Ne pripremaju utakmicu poput mene ili drugug iskusnog igrača. Teren je velika istina koja će, nadam se, biti na našoj strani. Igrači koji budu izašli na teren zaslužuju ovako veliko takmičenje, svojim kvalitetom, ličnošću i ponašanjem", rekao je on.

foto: Dado Đilas

Levi bek Rome je dodao da bi bio srećan kada bi dao gol, medjutim to apsolutno nije važno.

"Bio bih srećan, ali taman posla... Bilo ko da ga da, samo da pobedimo. Mnogo je bitniji timski duh od ličnih zadovoljstava. Ako budemo pravi kao ljudi, a tako je bilo do sada, napravićemo nešto. Ako budemo korektni i pošteni jedni prema drugima", naveo je Kolarov.

Kapitensku traku preuzeo je nedavno od Branislava Ivanovića i to ne vidi kao otežavajuću okolnost.

"Traka mi daje elan da dam najviše od svih, da budem primer. Igračima ću preneti poruku da mentalno budu rasterećeni jer je ovo šansa da predstavljamo svoju državu. Nek uživaju u fudbalu, ovo je takmičenje na koje smo zasluženo došli i napravili uspeh, ali se nećemo zadovoljiti samim dolaskom", rekao je Kolarov.

foto: Dado Đilas

On je kazao da se nada da će Ivanović igrati toliko utakmica za nacionalni tim da niko ne može da ga stigne po tome.

"Bane je igrač koji je mnogo doneo reprezentaciji i nadam se da će postaviti taj rekord koji niko neće moći da prestigne. On je lider ove reprezentacije već desetak godina", kazao je Kolarov.

foto: Dado Đilas

Branislav Ivanović će, ako bude igrao protiv Kostarike, postati igrač sa najviše nastupa u reprezentaciji Srbije. Do sada ima 103 utakmice, koliko i Dejan Stanković.

Kurir sport/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ZAVRŠNE PRIPREME ZA KOSTARIKU! Prvi trening fudbalera Srbije u Samari (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track