RAZLIKA IZMEĐU RONALDA I MESIJA JE OČIGLEDNA: Evo zašto je Leo večiti gubitnik! (VIDEO)
Foto: Reuters

POTVRDA NA POČETKU MUNDIJALA

RAZLIKA IZMEĐU RONALDA I MESIJA JE OČIGLEDNA: Evo zašto je Leo večiti gubitnik! (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Pitanje koje već deceniju muči sve zaljubljenike u fudbal je ko je bolji Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo...

Obojica su po pet puta bili zvanično najbolji igrača sveta...

Međutim, početak Mundijala u Rusiji pokazao je ono na šta statistika odavno ukazuje - Argentinac je gubitnik, a Portugalac pobednik.

Ronaldo je, osim pregršt trofeja osvojenih sa Mančester junajtedom i Real Madridom, uspeo i da, iako autsajder, sa Portugalom postane šampion Evrope. Kristijano je i juče u derbiju sa Španijom na Svetskom prvenstvu zabeležio het-trik, a treći gol dao je kada je bilo kritično - u poslednjim trenucima utakmice za konačnih 3:3.

foto: Reuters

Mesi ima dosta pehara sa Barselonom, ali sa Argentinom nijedan cenjen u fudbalskom svetu. Osvojio je Leo olimpijsko zlato 2008, ali kad god je bilo zaista važno - gubio je. Mesi je poražen u čak tri finala Kopa Amerika i jednoj završnoj predstavi Svetskog prvenstva! I nijednom nije slavio!

Tako je i danas protiv Islanda, u meču koji doduše nije presudan za plasman u osminu finala, ali koji može da bude od velike važnosti, prvo promašio penal, a onda u finišu, kada mu se ukazala ista prilika kao Ronaldu dan ranije, iz slobodnjaka pogodio "živi zid".

foto: Reuters
foto: Reuters

Dakle, kada se podvuče crta, bez obzira šta ko mislio o igračkim kvalitetima najboljih fudbalera današnjice, očigledno je da Mesiju nije uzalud zalepljena etiketa "večiti gubitnik".

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: Reuters)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track