MUNDIJAL UŽIVO, 4. DAN Selektor Švajcarske: Nadam se da će sada obratiti pažnju na nas
Foto: Reuters

Kurir u rusiji

MUNDIJAL UŽIVO, 4. DAN Selektor Švajcarske: Nadam se da će sada obratiti pažnju na nas

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Dobro došli na Kurir sport!

23:51 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čitamo se sutra! Laku noć!

23:32 - Miranda: Da sam pao, možda bi bio penal

Fudbaler Brazila Miranda posle remija sa Švajcarskom rekao je:

"Remizirali smo, ali tek je početak prvenstva... Znali smo da večeras neće biti lako. Da sam se bacio posle onog duela, videlo bi se jasnije da me je gurnuo. Imamo video tehnologiju, mogli su da vide, ali očigledno su mislili da nije bio dovoljno jak kontakt za penal. Život ide dalje, razmišljamo o sledećoj utakmici. Moramo da uzmemo tri boda u njoj“, rekao je Miranda posle meča.

23:17 - Selektor Švajcarske: Nadam se da će sada obratiti pažnju na nas... Ovako i protiv Srbije

Selektor fudbalske reprezentacije Švajcarske Vladimir Petković rekao je da je ponosan na svoje igrače i da se nada da će posle večerašnjeg remija sa Brazilom na Svetskom prvenstvu, svi početi ozbiljno da shvataju njegovu ekipu.

"Ponosan sam na moju ekipu, Brazil je imao više šansi, ali nismo izgubili nadu, a kada smo uspeli da ih pritisnemo, to smo radili veoma dobro. Ovo je odličan početak turnira i pozitivna stvar pred ostale utakmice u grupi", rekao je Petković.

Švajcarska je večeras odigrala nerešeno 1:1 protiv Brazila, u utakmici Grupe E na Svetskom prvenstvu u Rusiji. U drugoj utakmici u toj grupi Srbija je pobedila Kostariku sa 1:0 i prva je na tabeli.

Petković je rekao da je njegova ekipa imala mnogo problema u prvih 40 minuta protiv Brazila, da nije bila kvalitetna, ali da je u poluvremenu rekao svojim igračima da ostanu mirni i da veruju u sebe, da pritiskaju protivnika kako bi došli do šansi.

"Grešili smo, ali ništa nije bilo tako loše. Nadam se da će sada da nas shvate ozbiljno. U poslednje 22 utakmice izgubili smo samo jednom. Nije lako postići gol protiv nas, to se videlo protiv Španije (1:1) u prijateljskom meču i sada protiv Brazila. To pokazuje da ovaj tim zna kako da reaguje i da veruje u to što radi", naveo je 54-godišnji bosanski trener.

Upitan o spornim situacijama, mogućem prekršaju kod gola Švajcarske ili penalu za Brazil, Petković je rekao da video tehnologija daje sve odgovore.

"Naš gol, to je bio normalan duel, igrač je tražio prostor, a mislim da se protivnički igrač nije dobro namestio. Mislim da nije bio penal, imamo sudije na terenu, VAR i mislim da je sve čisto", rekao je švajcarski selektor.

U drugom kolu Švajcarska će u petak igrati protiv Srbije, a Brazil protiv Kostarike.

"Pokazali smo da ova ekipa uvek veruje u sebe i tako ćemo igrati i protiv Srbije. Moramo sutra da se oporavimo i posvetimo se toj teškoj utakmici", dodao je Petković.

22:59 - KAKVA JE FACA DUŠKO TOŠIĆ: Nisam ja Salah...

22:50 - Zagrljaj Srbina i Hrvata u Kalinjingradu

22:27 - NAVIJAČI IZAZVALI ZEMLJOTRES! BUKVALNO: U Meksiku zabeleženo podrhtavanje tla zbog pobede nad Nemačkom

22:04 - OVAKO SRBI I RUSI PEVAJU KAĆUŠU: Naši navijači skandirali SRBI I RUSI BRAĆA ZAUVEK!

21:57 - SRBIJA PRVA U GRUPI, ALI... Šok za Orlove! Švajcarska otkinula bod Brazilu!

20:41 - Lev: Utakmica protiv Švedske odlučujuća za nas

Selektor fudbalske reprezentacije Nemačke Joahim Lev rekao je da je razočaran današnjim porazom od Meksika i da je za njegovu ekipu naredna utakmica protiv Švedske odlučujuća na Svetskom prvenstvu.

"Razočaravajuće je izgubiti prvu utakmicu na turniru, na to nismo navikli, ali to moramo da prihvatimo. Moramo da nešto naučimo iz ovoga i da u narednoj utakmici budemo bolji. U prvom poluvremenu smo igrali veoma loše, nismo mogli da nametnemo našu prepoznatljivu igru. Igrali su na kontranapade, morali smo da se vraćamo, gubili smo lopte i njima otvarali prostor. U drugom delu smo ih napali, ali oni su uzvratili", rekao je Lev, preneo je sajt Fife. ; Na početku odbrane titule svetskog šampiona Nemačka je u prvom kolu Grupe F izgubila od Meksika sa 0:1.

Osim Nemačke, do sada su samo Francuska (2002) i Španija (2014) kao branioci titule gubili prve utakmice na Mundijalima.

"U drugom poluvremenu smo imali nekoliko šuteva, ali nismo imali sreće, lopta nije htela u gol. Naravno da smo svi nezadovoljni, ali moramo da zaboravimo ovaj meč. Ova ekipa ima iskustvo da prihvati poraz, a naredna utakmica će biti odlučujuća za nas. Bićemo pod pritiskom protiv Švedske, u subotu", dodao je selektor Nemačke.

Nemačka pokušava da postane prva ekipa koja je odbranila titulu svetskog prvaka još od Brazila 1962. godine.

20:11 - Selektor Meksika: Imamo svetlu budućnost

Selektor fudbalske reprezentacije Meksika Huan Karlos Osorio rekao je posle današnje pobede nad aktuelnim svetskim prvakom Nemačkom, da je njegova ekipa pokazala da ima svetlu budućnost.

"Želeli smo da imamo dvojicu brzih igrača na krilu. Izabrali smo Irvinga (Lozana), koji je naš najbrži igrač. U prvom poluvremenu smo uspeli da igramo defanzivno i pametno i da ih kažnjavamo kontranapadima. Bilo smo superiorniji u prvom delu, a u drugom smo znali i videli da Nemačka ima izvanredan tim", rekao je Osorio posle utakmice.

Meksiko je pobedio branioca titule Nemačku sa 1:0 golom Irvinga Lozana u 35. minutu, prvom kolu Grupe F na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

"Pripremali smo se za igru Nemačke sa Mariom Gomesom u napadu. Juče smo trenirali sa četvoricom veznih igrača i trojicom napadača, a tako smo danas zamalo postigli drugi gol. Meksiko je pokazao da ima svetlu budućnost", ocenio je selektor.

On je posvetio pobedu svim meksičkim navijačima koji su doputovali u Rusiju, kao i svima ostalima koji su pomogli i podržavaju državni tim.

"Moramo da pripišemo sve zasluge onima kojima treba, a to su igrači", rekao je Osorio.

19:59 - Uskoro počinje utakmica Brazil - Švajcarska. Meč uživo možete pratiti OVDE.

foto: Reuters

19:45 - Lozano: Gol protiv Nemačke najbolji u životu

Meksički fudbaler Irving Lozano, koji je postigao pobedonosni gol u utakmici protiv Nemačke na Svetskom prvenstvu, rekao je da mu je taj pogodak najbolji u životu.

"Ovo je najbolji gol koji sam postigao u životu. Svi sanjamo da igramo na Mundijalu, a početi turnir na tako pozitivan i važan način - mislim da mi je ovo do sada najbolji gol", rekao je Lozano, preneo je sajt Fife.

Lozano je postigao gol u 35. minutu i doneo Meksiku pobedu protiv branioca titule Nemačke, u prvom kolu Grupe F na Mundijalu u Rusiji.

"Ne znam da li je ovo najvažnija pobeda (u istoriji Meksika), ali je sigurno jedna od najvažnijih. Odlično je što smo na pravi način počeli turnir, protiv aktuelnog šampiona. To je sjajan rezultat, to pokazuje koliko smo naporno radili", naveo je Lozano.

U drugom kolu, 23. juna, Meksiko će igrati protiv Južne Koreje, a Nemačka protiv Švedske.

19:23 - Heroj Meksika ima šest prstiju na ruci i niko mu ništa ne može 17. juna! Evo i zašto

19:13 - BILO JE TESNO, JOŠ NIŠTA NIJE GOTOVO: Selektor Kostarike ubeđen da njegova selekcija ima još uvek šanse.

Selektor fudbalske reprezentacije Kostarike Oskar Ramires ocenio je da je današnja utakmica protiv Srbije na Svetskom prvenstvu bila "tesna", ali i da posle poraza još ništa nije gotovo.

"Mislim da je utakmica bila tesna. Trebalo je da iskoristimo prilike kao što je to učinila Srbija. Imali smo taktički plan, a uz izmene, pokušali smo da ih napadnemo preko krila. Pokušali smo da izvršimo plan, ali oni su uspeli da postignu gol iz prekida. Šta tu možete da uradite? Naša odbrana je bila fleksibilna, mogla je da se menja od 3-4-3 na 4-4-2, a to nije bio zid", rekao je Ramires.

Kostrika je izgubila od Srbije sa 0:1, golom Aleksandra Kolarova iz slobodnog udarca, u utakmici prvog kola Grupe E u Samari, na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Kostarika će u drugom kolu igrati protiv Brazila, a zatim protiv Švajcarske.

"Igramo protiv drugog i šestog tima na rang-listi Fife. Biće teško, ali rekao sam mojim igračima da još ništa nije gotovo", dodao je Ramires.

18:45 - NEMAČKA NA KOLENIMA: Senzacija! Meksikanci srušili svetskog šampiona!

foto: reuters

18:07 - Kompani neće napustiti ekipu Belgije, uprkos povredi

Kapiten fudbalske reprezentacije Belgije Vensan Kompani neće napustiti ekipu na Svetskom prvenstvu u Rusiji, iako je povredjen i neće moći da igra prve dve utakmice na šampionatu.

Kompani se povredio na prijateljskoj utakmici protiv Portugala početkom juna, a oporavak od povrede prepone ne ide po planu.

Belgija na prvenstvu sveta u Rusiji igra u Grupi G sa Engleskom, Panamom i Tunisom, a prvi meč očekuje je sutra protiv Paname od 17.00.

17:33 - Maradona odgovorio na optužbe za rasizam.

Legendarni argentinski fudbaler Dijego Armando Maradona odbacio ; je danas optužbe da učinio rasistički gest prema navijaču iz Južne Koreje.

"Video sam momka iz Azije u dresu Argentine. Iz daleka sam pokušao da kažem kako je taj gest jako lep, kako i Azijci pružaju podršku Argentini. To je sve, dajte ljudi", naveo je Maradona na svom Fejsbuk profilu.

Kako su juče preneli britanski mediji, Maradona je nakon mahanja i slanja poljubaca gledaocima, iskosio oči i na taj način navodno ismejao navijače iz Južne Koreje.

Propisi Fife zabranjuje diskriminaciju timova, zvaničnika i navijača na utakmicama koje organizuje.

U odgovoru Asošiejted presu, Fifa se pozvala na svoj propis protiv diskriminacije, ali nije komentarisala incident.

Maradona se takodje izvinio zbog pušenja tompusa na stadionu, uprkos zabrani pušenja na stadionima Svetskog prvenstva.

foto: Profimedia

17:00 - Startovala je druga utakmica današnjeg programa Nemačka-Meksiko. Tok meča pratite uživo OVDE.

foto: reuters

16:12 - ORLOVI MOGU DALEKO: Heroji Srbije su OVO rekli posle trijumfa nad Kostarikom! Evo ko je pogodio tačan rezultat. Šta su rekli pročitajte OVDE.

foto: Dado Đilas

16:00 - PROJEKTIL KOLAROVA ZA RADOST SRBIJE: Orlovi sjajni protiv Kostarike na premijeri na Svetskom prvenstvu.

foto: Dado Đilas

14:32 - CEO BEOGRAD UZ ORLOVE: Pogledajte sjajnu atmosferu iz centra prestonice.

foto: Printscreen

14:00 - Počela je utakmica. Uživo prenos meča pratite OVDE.

foto: Dado Đilas

13:46 - KOGA VIŠE BRIGA ZA LEPU HRVATICU: Seksi Kostarikanka zapalila Samaru!

13:28 - NIKAD NIKO KAO BANE: Ivanović ušao u istoriju! Njegov rekord teško da će iko srušiti.

Branislav Ivanović, dugogodišnji reprezentativac Srbije, u prvom meču na Mundijalu u Rusiji upisao je 104. nastup za nacionalni tim čime je postao fudbaler sa najviše nastupa u dresu naše zemlje.

Ivanović, koji ima 34 godine, za Srbiju nastupa od 2005. godine.

Bane će oboriti rekord Dejana Stankovića koji ima 103 nastupa za Srbiju i koji je za našu zemlju nastupao od 1998. do 2013. godine.

"Niko neće moći da ga stigne. On je jedan od lidera ove ekipe. Zaslužio je taj rekord“, rekao je kapiten Kolarov.

Na večnoj listi igrača koji su najviše puta nosili dres reprezentacije iza Dekija i Baneta nalaze se Savo Milošević sa 102 nastupa, Dragan Džajić sa 85, Dragan Stojković sa 84....

13:04 - POZNATE STARTNE POSTAVE!

foto: Dejan Ignjatović

12:31 - EKSKLUZIVNO ANESTEZIOLOG RIKARDO JEDVA ČEKA MEČ SA SRBIJOM: Bora Milutinović je heroj moje zemlje, žena mi je Nišlijka, volim sarmu, ali utakmicu gledam u dresu Kostarike!

foto: Damir Dervišagić

12:24 - IDEMOOO! ORLOVI SPREMNI!

11:56 Zagreva se atmosfera ispred stadiona, navijači zajedno u euforiji

11:35 - Fudbaleri Partizana uz Krstajića i Orlove

Fudbaleri Partizana poslali su podršku našem nacionalnom timu pred duel sa Kostarikom na startu Svetskog prvenstva.

10:50 - SUDI NAM CARINIK MEKOG SRCA! Sve što niste znali o Senegalcu koji će deliti pravdu na prvom meču Orlova na SP!

foto: AP

10:02 - Lev: Gladni smo i ambiciozni da odbranimo pehar

foto: Fonet

Selektor Nemačke Joahim Lev rekao je danas da će biti veoma teško odbraniti svetsku titulu, ali da postoji velika želja njegovog tima.

"To je najteži potez, ali glad i ambicija su definitivno prisutni", rekao je Lev na konferenciji za novinare u Moskvi.

Reprezentacija Nemačke će pokušati da odbrani titulu osvojenu pre četiri godine u Brazilu i tako postati drugi tim koji je to uspeo posle Brazila 1962.

Lev je naveo da će biti teško, s obzirom na to da su Francuska, Španija, Brazil i Engleska mnogo kvalitetniji nego što su bili na prošlom šampionatu.

"Nemačka nije jedina koja se razvija. Širenje jaza je zaustavljeno", kazao je Lev.

09:25 - Tite: Nejmar još nije na 100 odsto

foto: Epa/Marcelo Sayao

Selektor reprezentacije Brazila Tite rekao je danas da se Nejmar još nije u potpunosti oporavio od povrede stopala.

Petostruki šampioni sveta u nedelju počinju nastup na Svetskom prvenstvu, a prvi protivnik u Grupi E biće im selekcija Švajcarske od 20:00.

"Nejmar još nije 100 odsto spreman, ali njegova brzina je impresivna, on to nije izgubio. Nije još 100 odsto, ali je dovoljno dobar da odigra dobro", rekao je Tite na konferenciji za novinare na Rostov Areni.

Tite je naveo da se Fred i dalje oporavlja od povrede zgloba i da mu je to jedina nedoumica oko tima.

Otkako je Tite preuzeo Brazil ta reprezentacija je izgubila samo jednom u 21 utakmici i prva je obezbedila plasman na Mundijal u Rusiji.

"Srećan sam zbog načina na koji smo igrali, a sada to moramo da ponovimo i na Svetskom prvenstvu", rekao je Tite.

Nakon duela protiv Švajcarske, Brazil će igrati protiv Kostarike i Srbije.

08:50 - "KOSTARIKA, SRCE SRBIJE, SRCE SRBIJE..." Urnebesno skandiranje navijača Australije u Kazanju!

08:30 - SRBIJA DANAS STARTUJE NA MUNDIJALU!

Fudbalska reprezentacija Srbije danas startuje na Mundijalu u Rusiji, a prvi rival izabranicima Mladena Krstajića od 14 sati biće selekcija Kostarike.

Po svim prognozama duel protiv Kostarikanaca biće ključni kada je u pitanju plasman za osminu finala, ne samo zbog tri boda, nego i zbog samopuzdanja uoči kasnijih mečeva protiv Švajcarske i Brazila.

"Radim sa profesionalnim momcima, koji su dokazani širom Evrope u klubovima. Čista mi je savest, jer stvarno odlično radimo i to su stvari koje me čine srećnim. Čast mi je što ću biti na klupi na Svetskom prvenstvu", rekao je Krstajić, kome je ovo prvi zvanični meč na klupi Srbije, i naveo da zna startnih 11.

Kapiten reprezencije Aleksandar Kolarov duel sa Kostarikancima označio je kao najvažniji u poslednjih nekoliko godina.

"Pokazaće koliko će nam biti bitne i sledeće dve. I protiv Švajcarske će biti krucijalna i uz pozitivan rezultat mnogo će nam značiti za dalje", rekao je Kolarov.

Meč protiv Kostarike biće i istorijski, pošto će Branislav Ivanović odigrati 104. utamicu za reprezentaciju i postati igrač sa najviše utakmica za državni tim.

Utakmica prvog kola E grupe na Mundijalu između Srbije i Kostarike igra se od 14 časova.

foto: Starsport©

08:05 - Danas su na programu tri meča!

foto: Reuters/Profimedia

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track