NOVINAR KOJI JE RAZBESNEO MODRIĆA PONOVO NAPAO HRVATE: Od nove prozivke će im presesti pobeda! Samo da čujete kako je nazvao tim Hrvatske!
Foto: Reuters

auuuuuu!!!

NOVINAR KOJI JE RAZBESNEO MODRIĆA PONOVO NAPAO HRVATE: Od nove prozivke će im presesti pobeda! Samo da čujete kako je nazvao tim Hrvatske!

Mundijal 2018 -

Otprilike jednakim tonom sportski mediji Evrope oslikali su pobedu Hrvatske - "Hrvatska nije briljirala, ali je osigurala ključnu pobedu". Mišljenja novinarskih pera ne razlikuju se niti oko heroja pobede, Luka Modrić i Mario Mandžukić bili su ključni Dalićevi ljudi.

Novinar britanskog Gardiana Šon Voker, koji je dan pre utakmice na press-konferenciji iznervirao Modrića pitanjem vezanim za Zdravka Mamića, donosi tekst o "neinspirativnoj pobedi Hrvatske, koju je iz jedanaesterca realizovao Luka Modrić".

Dalje u tekstu novinar piše o Hrvatskoj, kao jednom od "dark horseova" turnira, koja je pobedom zasela na prvo mesto grupe D.

Nigerija je, pak, okarakterizovana kao ekipa koja bi mogla i Argentini, i posebno Islandu, otrgnuti bodove.

Italijanska Gazzetta dello Sport piše da je Hrvatska imala savršen debi - kako su Mario Mandžukić i kompanija sanjali ovakvo otvaranje. "Argentina je u poslepodnevnoj utakmici zakočena od Islanda, ali Hrvatska je svoju dužnost obavila pobedom protiv Nigerije. Hrvatska s vrha grupe dočekuje Mesija i društvo, u dvoboju koji će puno toga reći. Uz malo sreće, i Modrićevu hladnokrvnost, Hrvati su na pravi način zakoračili na Mundijalu", pišu Italijani.

"Modrić vodio hrvatski trijumf protiv čvrste Nigerije", piše madridski AS.

Španski novinari ocenjuju da utakmica Hrvatske i Nigerije nije razočarala, kako su obe reprezentacije ponudile solidnu predstavu na travnjaku kalinjingradskog travnjaka. "U tvrdoj utakmici, u kojoj se lopta dosta kretala, tek je autogol Eteba napravio rezultatsku razliku u prvom poluvremenu. Nesreću za dobro organizovanu Nigeriju, kasnije je povećao kapetan Modrić".

Mundo Deportivo ističe kako Hrvatska "nije bila na svom uobičajenom nivou, ali da je igrala koliko joj je trebalo". Katalonci su podvukli da su Kramarić i Rebić zadavali glavobolje nigerijskoj zadnjoj liniji. "Nakon drugog gola, Hrvatska je iskusno do kraja čuvala loptu, a čak je i Kovačić imao priliku da poveća rezultat", zaključuju u tekstu.

Kurir sport/Jutarnji

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LISAC ROMEL:Biće remi! 1:1 (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track