DRAGAN MLADENOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Očekujem da napadnemo Kostariku  (KURIR TV)
Foto: Zorana Jevtić

stručni ugao

DRAGAN MLADENOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Očekujem da napadnemo Kostariku (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Bivši reprezentativac i fudbaler Crvene zvezde Dragan Mladenović, rekao je gostujući u emisiji Doživi prvenstvo na Kurir TV, da u meču Srbija - Kostarika očekuje ofanzivnu igru našeg tima.

"Igrači se spremaju i razmišalju o pobedi. Za utakmicu bitni detalji kao što su prekidi se vežbaju mnogo ranije i pokazuju i pred sam meč. Mislim da su svi psihički i fizički spremni za meč i da nema nikakvih nepotrebnih tenzija", rekao je Mladenović

On je potom govorio o mogućim taktičkim varijantama oba tima:

"Da sam ja selektor igrao bih ovanzivno 4-3-3 ili 4-5-1, ali ja nisam na klupi i ne znam šta se vrti po glavi Krstajiću. Ovakav sastav jeste iznenađenje, ali se zna šta je cilj. Staviti zajedno Ljajiića i Sergeja jeste iznenađenje. Mislim da ćemo igrati u formaciji 4-2-3-1. Može problem da bude brzina naših igrača, jer Kostarika igra 3-5-2 i ima brze napadače.

Naši igrači igraju u ozbiljnim klubovima, i to uz atmosferu može da da dobar rezultat. Kostarika igra 3-5-2 i dugo je zajedno. Kvalitet koji oni imaju nama je manje poznat, ali to ne umanjuje činjenicu da su stigli na Mundijal."

Vidite li kakve mogu biti promene tokom igre?

"Ukoliko slučajno krene kako ne treba promene mogu da nam donesi brzi igrači poput Radonjića ili Živkovića. Opet kažem, da sam selektor ja bih možda Rodića stavio u prvih 11, a Kolarova gurnuo u sredinu odbrane."

Da li je problem spajanje Milivojevića i Matića?

"Nema tu problema, ali to je opreznija varijanta, jer su obojica defanzivno orijentisani fudbaleri."

A mladost Milenkovića?

"Ako neko igra u Italiji i Fiorentini on sigurno poseduje kvalitet. Godine nisu problem i mislim da mu treba dati šansu i podršku za budućnost.

Koliko ovaj meč može odrediti dalji tok šampionata za Srbiju?

"Prva utakmica određuje tok prvenstva. Bitno je ne izgubiti, jer to povećava pritisak na tim", rekao je Mladenović.

Kurir sport

Foto: Zorana Jevtić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track