ORLOVI MOGU DALEKO: Heroji Srbije su OVO rekli posle trijumfa nad Kostarikom! Evo ko je pogodio tačan rezultat (KURIR TV)
Foto: Dado Đilas

ludnica

ORLOVI MOGU DALEKO: Heroji Srbije su OVO rekli posle trijumfa nad Kostarikom! Evo ko je pogodio tačan rezultat (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Fudbaleri Srbije savladali su ekipu Kostarike u prvoj utakmici na Mundijalu u Rusiji rezultatom 1:0. Jedini gol na meču postigao je kapiten Aleksandar Kolarov.

Posle meča strelac jedinog gola Aleksandar Kolarov za RTS je izjavio:

''Sigurno najdraži gol koji sam dao u ovom dresu, i koji smo svi čekali. Treba držati emocije po strani, imamo još dve utakmice i lepe šanse da prođemo grupu, ''kazao je Kolarov i dodao

''Ja se nadam da smo pokazali dobar timski duh, da ne prosipam pamet sad, ali sa ovakvim ponašanjem mene kao kapitena i svih ostalih igrača Srbija može daleko. Nadam se da su naši navijači kući uživali uz nas,'' poručio je kapiten.

Jedan od najboljih na meču Nemanja Matić posle utakmice je rekao:

''Zadovoljan sam pobedom i mnogo nam znači za početak Mundijala. Nismo mi tako slabi kao što neki misle. Nismo naseli na provokacije Kostarikanaca, jer smo znali šta nas čeka. Uzeli smo ono što nam je najbitinije iz Samare, a to su tri boda ''

Luka Milivojeći je na to dodao:

''Znali smo da nam je ova utakmica najbitnija na turniru i drago mi je da smo dobro počeli. Pre meča sam rekao da će biti 1:0 i uspeo sam da pogodim. Imali smo kontrolu tokom čitavog meča, ispipavali smo teren i shvatili gde su slabi. Falila nam je završnica u nekim momentima, ali zadovoljan sam pre svega kako generalno izgleda naša igra. ''

Dušan Tadić je odigrao odlično. Bio je konstantna napast za odbranu Kostarike. Saigračima je namestio dva zicera, ali Mitrović i Kostić mu nisu upisali asistenciju.

"Igrali smo dobro, borili se svi kao jedan, što je osnova svega. Kad se branimo - branimo se zajedno, kad napadamo - napadamo zajedno. Kad se borimo za svoju zemlju, rezultat ne može da izostane", kaže Tadić.

Imali su "orlovi" recept za pobedu, a onda su ga na terenu sproveli u delo. "Skenirali smo ih do poslednjih detalaja.Plan je bio da ih nadtrčimo, što smo i uspeli, a imamo više kvaliteta od njih", dodao je fudbaler Sautemptona.

Posle gola Kolarova, "orlovi" su se povukli, ali i ubrzo trgli i izvršili novi pritisak na rivala. Mogli su u finišu do još kog gola... "Kada je prošlo desetak minuta od gola Kolarova, "izašli" smo i pokušali presingom da im otežamo da igraju", nastavio je Tadić.

Svestan je Tadić da je ovo tek prvi korak ka osmini finala. "Dovoljno smo iskusni da znamo da ne smemo da upadnemo u euforiju, već da moramo da se fokusiramo na Švajcarsku"

Kurir sport

Foto: Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track