IGRA MAČKE I MIŠA U SOČIJU: Belgijanci se poigravali, pa deklasirali Panamu! Lepotica Mertensa, pa blickrig Lukakua (VIDEO)
Foto: reuters

LAKA TROJKA CRVENIH ĐAVOLA

IGRA MAČKE I MIŠA U SOČIJU: Belgijanci se poigravali, pa deklasirali Panamu! Lepotica Mertensa, pa blickrig Lukakua (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Reprezentacija Belgije startovala je na Mundijalu u Rusiji ubedljivom pobedom nad Panamom 3:0 (0:0) u utakmici prvog kola Grupe G.

Debitant na svetskim prvenstvima izdržao je u Sočiju celo prvo poluvreme, ali kada su se akteri vratili sa odmora, Belgija je slomila otpor Paname.

Razlika u kvalitetu je od prvog minuta bila više nego očigledna, "crveni đavoli" su dominirali i stvarali šanse, ali je mreža Paname ostala netaknuta u prvih 45 minuta.

Međutim, u 47. minutu sevnula je volejčina Disa Mertensa i pitanje pobednika je bilo rešeno.

U nastavku je jedino neizvesno bilo kojim rezultatom će Belgija zabeležiti pobedu.

Romelu Lukaku je odlučio da to bude 3:0. Napadač Mančester junajteda je bio strelac u 69. i 76. minutu.

U drugom meču Grupe G kasnije večeras (20.00) sastaju se Engleska i Tunis.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

KRAJ!

89. minut - Panama ponovo preti. Eskobar je izveo slobodan udarac, Kurtoa je bio na mestu.

85. minut - Velika šansa za Panamu. Međutim, Tibo Kurtoa je maestralno rešio situaciju "jedan na jedan" sa protivničkim napadačem.

76. minut - GOOOOL - Ponovo je pogodio napadač Mančestera, za svoj drugi gol na Mundijalu.

foto: reuters

69. minut - GOOOOL - Lukaku je pogodio glavom posle sjajne asistencije De Brujnea, koji je loptu spoljnom ubacio u peterac.

foto: reuters

54. minut - Fenomenalna šansa za Panamu. Muriljo je bio na korak od prvog gola u istoriji Paname na Mundijalu, ali Kurtoa je bio na visini zadatka.

47. minut - GOOOOOL - Dris Mertens pogađa gol Paname iz voleja.

foto: reuters

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Završeno je prvo poluvreme utakmice.

foto: Reuters

41. minut - Odlična prilika za Mertensa. Azar je centrirao na ivicu šesnaesterca iz slobodnog udarca, Dris je uhvatio na prvu iz voleja, ali lopta je prošla samo koji milimetar pored stative. Panama se organizovano i disciplinovano brani za sada.

37. minut - Najbolju priliku na meču imao je Azar. Ušao je sa desne strane u šesnaesterac, opalio iz sve snage desnom nogom, ali je golman Paname bio skoncentrisan i loptu poslao u korner.

foto: Reuters

30. minut - Belgija napada u naletima, ima kontrolu meča, ali ne mogu to da realizuju. Pitanje je trenutka kada će da se zatrese mreža Paname.

16. minut - Belgija pokušava na sve načine da postigne gol, imali su bezbroj prilika ali mreža Paname je još netaknuta.

foto: Reuters

12. minut - Štoper Paname je loše vratio loptu golmanu, Azar je presekao loptu, ali pošto je bio izkosa niju uspeo bolje od šuta u spoljni deo mreže.

6. minut - Prva prilika na meču bila je preko Karaska, koji je šutnuo po zemllji pa je golman Kostarike uhatio živu loptu.

foto: Reuters

1. minut - Počela je utakmica.

foto: Reuters

SASTAVI:

BELGIJA (3-4-3): Kurtoa - Aldervejreld, Bojata, Vertongen - Menije, De Brujne, Vitsel, Karasko - Mertens, Lukaku, Azar.

PANAMA (4-1-4-1): Penedo - Muriljo, R. Tores, Eskobar, Dejvis - Gomez - Barsenas, Kuper, Godoj, Rodrigez - Perez.

Fudbaleri Belgije se nalaze u odličnoj formi. Nisu doživeli poraz u zvaničnoj utakmici još od prvog septembra 2016. Bili su dominantni u svojoj kvalifikacionoj grupi gde su kao prvi otišli u Rusiju ispred Grčke i Bosne i Hercegovine.

Belgija je u poslednjoj pripremnoj utakmici za ovja Mundijal pregzila Kostariku, koja je u grupi sa Srbijom, rezultatom 5:1.

Pana se na ovaj Mundijal plasirala kao druga u svojoj kvalifikacionoj grupi, odmah iza Meksika i Kostarike. Nisu u bog zna kakvoj formi, ali bez puno očekivanja su došli na ovaj Mundijal i nadaju se iznenađenju i lošem raspoloženju Belgijanaca.

Ove selekcije se nisu do sada nikada sastajale u zvaničnoj utakmici.

Kurir sport

Foto:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track