ALEKSANDAR KOLAROV, JUNAK SRBIJE, ZA KURIR: MIHA MI JE REKAO: Šta je bilo, kopiraš me
Foto: Reuters David Gray, Beta AP

EKSKLUZIVNO

ALEKSANDAR KOLAROV, JUNAK SRBIJE, ZA KURIR: MIHA MI JE REKAO: Šta je bilo, kopiraš me

Mundijal 2018 -

Siniša mi je čestitao još dok smo bili u svlačionici. Dobio sam silne poruke iz Italije, mnogi navijaju za nas pošto njih nema na Mundijalu, kaže strelac gola protiv reprezentacije Kostarike.

Gooolarov!!! Dopao se Aleksandru Kolarovu naslov u Kuriru, ali pre svega, dopala mu se igra fudbalske reprezentacije Srbije, koja je prvi put posle 20 godina ostvarila pobedu na startu Svetskog prvenstva.

Mislimo na sledeću utakmicu... Kapiten reprezentacije Srbije
Mislimo na sledeću utakmicu... Kapiten reprezentacije Srbijefoto: EPA Tatyana Zenkovich

- Čuo sam da se ovakva pobeda čekala još od 1998, ali ne treba da se bavimo istorijom. Živimo sadašnjost i igramo za budućnost, to je ono čemu treba da težimo. I naravno, bez euforije, jer još ništa nije završeno - počeo je razgovor za naš list kapiten „orlova“.

Radamel Falkao protiv Japana debituje na Mundijalima. Kvota na trijumf Kolumbije je 1,75. Pogledajte sve kvote kladionioce MOZZART za meč Kolumbija - Japan.

Mišljenje mnogih je da je Srbija, u odnosu na prethodni period, konačno pametno odigrala jednu utakmicu - bez lako dobijenih kartona, glupih penala i slično.

- Možda je tako, ali sve je to sastavni deo fudbala. Tačno je da nismo pravili gluposti, a zasluge za to pripadaju i Kostariki, koja se pokazala kao pravi sportski rival. Lepo je igrati utakmice u kojima nemate nikakvih provokacija, u kojima možete da se sto odsto koncentrišete na fudbal. Videćemo kako će biti u sledećim mečevima, nadam se da ćemo ostati pametni - kao da je vođa „orlova“ aludirao na težinu meča s kosovskim Švajcarcima.

Iako je vidljivo da ga je kapitenska traka potpuno promenila u pozitivnom smislu, Aleksandar Kolarov ne misli da mu je to pomoglo da postigne gol.

- Desio se slobodan udarac koji sam žarko priželjkivao jer što sam bio ubeđen da ću dati gol ako se desi. I desio se. Traka na ruci je veliki motiv, ali i obaveza. Protiv Kostarike sam ja postigao gol, neću imati ništa protiv da do kraja karijere ne dam nijedan gol za reprezentaciju, ali da stalno pobeđujemo - jasan je iskusni defanzivac.

Bomba Kolarova s 25 metara iz slobodnog udarca podsetila je na zlatnu levicu Siniše Mihajlovića.

Mihajlović je na SP 1998. postigao sličan gol u prvom meču reprezentacije protiv Irana
Mihajlović je na SP 1998. postigao sličan gol u prvom meču reprezentacije protiv Iranafoto: Profimedia

- Miha mi je među prvima čestitao. Zvao me je još dok smo bili u svlačionici. Našalio se da ga kopiram - s osmehom će as Rome.

A gol Aleksandra Kolarova nije samo ispraćen u Srbiji već i u Italiji, koja u odsustvu njihove reprezentacije na Mundijalu navija za „naše Italijane“.

- Dobio sam dosta poruka iz Italije, svi iz Rome su mi čestitali, ali i neki drugi ljudi. U reprezentaciji nas ima dosta iz Serije A, tu je Sergej, sad i Nikola Milenković, Ljajić. Dobro je da je tako, dobro je da izazivamo pažnju i u Italiji - istakao je naš kapiten.

Brrrrrm

„LADA“ ĆE ŠPARTATI VOJKOM

Automobil „lada“, koji je Kolarov dobio od guvernera Samare, prema mišljenju meštana, voziće se putevima Vojke i okoline. Oni pretpostavljaju da će terenac završiti u rukama oca našeg fudbalera. Pa neka je sa srećom!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ORLOVI U ŠETNJI SVETLOGORSKOM: Milinković-Savić na meti novinara, Jović ga strpljivo čekao (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track