MUNDIJAL UŽIVO, 7. DAN: FIFA kaznila FSS zbog dešavanja na Mundijalu! Salah demantovao da je napustio Egipćane
Foto: AP

Kurir u RUSIJI

MUNDIJAL UŽIVO, 7. DAN: FIFA kaznila FSS zbog dešavanja na Mundijalu! Salah demantovao da je napustio Egipćane

Mundijal 2018 -

Dobro došli na blog uživo!

U Rusiji se trenutno održava Svetsko prvenstvo u fudbalu, a Kurir je rešio da vas na najbolji način inforimiše o svim dešavanjima. I to iz minuta u minut!

U našem blogu uživo na jednom mestu će pronaći najnovije informacije, rezultate, najave, uključenja uživo iz Rusije, kao i brdo zanimljivosti koje prate najvažniju sporednu stvar na svetu.

Danas na programu:

14.00 Portugal - Maroko

17.00 Urugvaj - Saudijska Arabija 20.00 Španija - Iran

Dobro došli na Kurir sport!

00:00 - Poštovani čitaoci, bilo je to sve što smo vam pripremili za današnji blog posvećen Svetskom prvenstvu u Rusiji. Čitamo se sutra! Laku noć!

23:28 - KOŠTA ISKREN: Postigao sam gol uz puno sreće

23:04 - SKANDAL! FIFA KAZNILA FSS ZBOG NAVIJAČA NA MUNDIJALU: Meč sa Kostarikom obeležile političke poruke

Medjunarodna fudbalska federacija (Fifa) kaznila je danas Fudbalski savez Srbije sa 10.000 švajcarskih franaka zbog nedoličnog i uvredljivog ponašanja navijača na utakmici sa Kostarikom na Svetskom prvenstvu.

Kako se navodi, FSS je kažnjen zbog "uvredljive zastave i političkih poruka", koje su navijači istakli tokom utakmice sa Kostarikom prošle nedelje.

Na utakmicama Svetskog prvenstva Fifa je angažovala eksperte koji prate da li ima diskriminacije na terenu i tribinama.

Takodje, sa 10.000 franaka kažnjen je i Fudbalski savez Meksika, čiji su navijači vredjali golmana nemačke reprezentacije Manuela Nojera i uzvikivali homofobične parole.

Fifa je saopštila da je primetila napore meksičkog saveza da ubedi navijače da prestanu sa skandiranjem.

FS Meksika je upozoren i suočava se sa dodatnim kaznama za slične incidente na Mundijalu u Rusiji.

22:47 - Selektor Irana: Zaslužili smo više, ali još nije gotovo

Selektor fudbalske reprezentacije Irana Karlos Keiroš ocenio je da je njegova ekipa večeras zaslužila bolji rezultat protiv Španije, ali da i pored poraza još ima šanse da se plasira u drugu fazu Svetskog prvenstva.

"Pokazali smo da smo spremni da se takmičimo. Mislim da smo zaslužili bolji rezultat. Nema sumnje da Španija igra lep fudbal, ali mislim da smo zaslužili više. Čestitam Fernandu Jeru i Španiji. Mi ćemo mnogo naučiti iz ove utakmice", rekao je Keiroš.

Iran je večeras u Kazanju izgubio od Španije sa 0:1 i treći je na tabeli sa tri boda, bodom manje od Portugala i Španije.

"Ako zamislimo da je ovo tenis, možemo reći da smo večeras imali meč loptu, a da ćemo drugu imati protiv Portugala. Sve je i dalje otvoreno. Imamo šanse i mi i dalje sanjamo", naveo je Keiroš.

Iran će u trećem kolu 25. juna igrati protiv Portugala, a Španija će igrati protiv Maroka, koji je izgubio šansu da se plasira u nokaut fazu.

22:15 - SALAH DEMANTOVAO DA JE NAPUSTIO EGIPĆANE: Nema svađe! Svi smo zajedno!

22:10 - PEH ZA ENGLEZE: Selektor Sautgejt pao i iščašio rame

21:55 - DIJEGO KOSTA PROBIO BUNKER: Španci jedva pobedili Iran, VAR sprečio iznenađenje

21:28 - Selektor Hrvatske: Možemo sa Argentinom Selektor fudbalske reprezentacije Hrvatske Zlatko Dalić rekao je danas da veruje da njegova ekipa ima kvalitet da ostvari pozitivan rezultat u predstojećoj utakmici protiv Argentine na Svetskom prvenstvu.

"Argentina izaziva poštovanje, to će biti veliki izazov. Medjutim, moramo da verujemo u sebe. Nemamo šta da izgubimo. Igramo protiv velike ekipe, ali i mi smo veliki. Verujem u naše igrače. Oni su za mene najbolji na svetu. Ako sutra pokažemo dobru igru, onda možemo daleko", rekao je Dalić, prenela je Hina.

Hrvatska i Argentina igraju u četvrtak od 20 časova, utakmicu drugog kola Grupe D na Svetskom prvenstvu u Rusiji. Hrvatska je prva u grupi sa tri boda, Argentina i Island imaju po bod, dok je Nigerija bez bodova.

Dalić je rekao da nema dileme oko sastava i da će biti malih promena u taktici i sastavu.

"Protiv Nigerije (2:0) smo igrali dobro i nema potrebe za većim promenama. Moramo da čuvamo svoj stil igre i da pokažemo kvalitet", dodao je on.

Dalić je rekao i da će njegova ekipa biti pod manjim pritiskom pošto je pobedila u prvom kolu, u odnosu na Argentinu, koja je odigrala 1:1 sa Islandom.

"Mi u naredne dve utakmice moramo da osvojimo tri boda kako bismo osigurali prolaz. Naš je put poznat, treba nam jedna pobeda. Ako to uspemo, sve će ići samo po sebi. Nema biranja protivnika niti prilagodjavanja", naveo je on.

Govoreći o Argentini, Dalić je rekao da je Lionel Mesi najbolji igrač sveta i da nijedan igrač ne može da ga zaustavi u igri jedan na jedan.

"Jedino ekipa i formacija. Medjutim, ne smemo upasti u zamku, jer sam Mesi nije Argentina. Moramo biti čvrsti u bloku i ginuti jedan za drugoga", dodao je on.

Dalić je pomalo uznemirio argentinske novinare koji su pogrešno protumačili njegove reči da "Hrvatsku sutra očekuje najlakša utakmica".

"Nisam rekao da je Argentina najlakši protivnik, nego da je to najlakša utakmica u kojoj nemamo šta da izgubimo", rekao je Dalić.

Upitan šta će reći igračima pre nego što izadju na teren, Dalić je odgovorio: "Reći ću im da uživaju u fudbalu jer igraju protiv Argentine i Mesija".

20:58 - Tabares ponosan na Urugvajce

Selektor fudbalske reprezentacije Urugvaja Oskar Tabares rekao je danas da je ponosan na svoju ekipu koja se plasirala u osminu finala Svetskog prvenstva.

Urugvaj je danas u drugom kolu Grupe A pobedio Saudijsku Arabiju sa 1:0 i plasirao se u osminu finala Mundijala u Rusiji. Takodje, u osmini finala je i Rusija, sa kojom će Urugvaj u ponedeljak u Samari igrati za prvo mesto u grupi.

"Moramo da popravimo neke stvari ali smo i više nego ponosni što smo se treći put uzastopno plasirali u nokaut fazu Svetskog prvenstva. Želimo da uživamo u ovom divnom trenutku", rekao je Tabares.

Urugvaj je do osmine finala došao tako što je u dve utakmice postigao dva gola.

"Želimo da postižemo više golova, ali bilo je i pozitivnih strana, nismo imali žuti karton ni povrede igrača. Videćemo protiv koga ćemo igrati u nokaut fazi. Na Svetskom prvenstvu više ne možete videti utakmice rezultatom 10:0. Sve ekipe su dobre i mi ih sve poštujemo. To je za nas najvažnije pravilo", naveo je Tabares.

Jedini gol na utakmici postigao je Luis Suares u 23. minutu, to je bio njegov 52. gol u 100. utakmici za reprezentaciju.

"Nijedna utakmica na Svetskom prvenstvu nije laka. Nikada ne smeš da se opustiš", rekao je Suares.

20:40 - HRVAT PORUČIO MESIJU: Leo, sve najbolje... Osim u četvrtak

20:26 - NAVIJAČKA LUDNICA USRED MOSKVE: Evo kako Brazilci vređaju Lionela Mesija!

19:44 - GDE IGRA SRBIJA, TU SU I ONI: Pogledajte ekipu Grobara i navijača CSKA koji bodre Orlove širom Rusije

19:26 - Sampaoli: Mesi ne treba da snosi svu odgovornost

Selektor fudbalske reprezentacije Argentine Horhe Sampaoli rekao je danas da Lionel Mesi ne treba da snosi svu odgovornost za rezultat ekipe na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Mesi je promašio penal u utakmici protiv Islanda (1:1), u prvom kolu na turniru u Rusiji, pa Argentina zaostaje dva boda u Grupi D za prvoplasiranom Hrvatskom, koja je pobedila Nigeriju sa 2:0.

"Kada postigneš gol u dresu Argentine, onda smo svi zaslužni. Ali kada Argentina izgubi, onda je Leo kriv. Mislim da to nije pošteno. To je preveliki pritisak za jednog igrača. Moram da kažem da se ja osećam odgovornim za taj promašeni penal", rekao je Sampaoli.

Argentina nije osvojila veliku titulu od 1993. godine. Pre četiri godine na Svetskom prvenstvu u Brazilu izgubila je u finalu od Nemačke posle produžetaka sa 0:1.

Takodje, Argentina je 2015. i 2016. godine izgubila u finalu Kupa Amerike od Čilea.

19:01 - SUAREZ POGODIO ZA OSMINU FINALA: Rusi i Urusi prošli dalje, u poslednjem kolu derbi za prvo mesto u grupi

foto: Reuters

18:15 - Završeno je prvo poluvreme na meč Urugvaj-Saudijska Arabija. Tok meča pratite uživo OVDE.

foto: Reuters

17:39 - Selektor Maroka: Pokazali smo da možemo da igramo fudbal

Selektor Maroka Erv Renar rekao je danas da je njegova ekipa na Svetsko prvenstvo došla da pokaže da ume da igra fudbal i da je upravo to i uradila.

Maroko je danas upisao i drugi poraz na šampionatu u Rusiji, pošto je poražen od Portugala sa 1:0 i tako je izgubio šanse da bude medju dve najbolje ekipe u Grupi B.

Selektor Maroka, ipak, nije nezadovoljan.

"Kvalifikovali smo se na Svetsko prvenstvo posle 20 godina i pokazali smo da možemo da igramo fudbal", rekao je Renar.

Utakmica je odigrana pred prepunim tribinama stadiona Lužnjiki u Moskvi.

"Osećali smo se kao da igramo u Kasablanki, što nam je mnogo pomoglo", rekao je Renar.

Maroko će u poslednjem kolu igrati protiv Španije.

17:22 - Selektor Portugala: Ronaldo sazreva kao dobro vino

Selektor Portugala Fernando Santos rekao je da je kapiten te reprezentacije Kristijano Ronaldo (33) "kao vino 'porto' ", po što je taj fudbaler danas postao evropski igrač sa najviše postignutih golova za državni tim.

"Kristijano je kao 'porto'. On zna kako da poboljša svoj kapacitet i svoje godine, u najboljem smislu. On konstantno napreduje, suprotno drugim igračima. Ronaldo poznaje sebe i zna šta treba da radi. Ono što radi sada nije ono što je radio pre tri ili četiri godine i nije ono što će raditi za nekoliko godina", rekao je Santos, preneo je sajt Fife.

Portugal je danas pobedio Maroko sa 1:0, u drugom kolu Grupe B na Svetskom prvenstvu, a jedini gol na stadionu Lužnjiki postigao je Ronaldo u četvrtom minutu. To je bio njegov 85. gol za reprezentaciju i postao je evropski fudbaler sa najviše postignutih golova za svoju reprezentaciju.

On je tako sa prvog mesta evropske večne liste prestigao legendarnog Madjara Ferenca Puškaša. Na prvom mestu je Iranac Ali Daei sa 109 golova za reprezentaciju.

Ronaldo je postigao i tri gola u prvom kolu Mundijala u utakmici protiv Španije, koja je završena 3:3.

Upitan kako to da Ronaldo igra toliko dobro u Rusiji, Santos je rekao: "Ima dobrog trenera".

Govoreći o utakmici sa Marokom, Santos je rekao da njegova ekipa u nastavku turnira mora da pokaže više.

"Ovo je Svetsko prvenstvo. Imamo jak tim i Maroko je jak, ali moramo još da rastemo. Bili smo dobri u odbrani i igrali smo dobro, ali potrebno nam je više od toga. Moramo da imamo veći posed lopte", naveo je selektor Portugala.

Ronaldo je rekao da je srećan zbog novog rekorda ali da je od toga važnija pobeda u današnjoj utakmici.

"Moramo da idemo od utakmice do utakmice kako bismo se plasirali u drugu fazu", dodao je kapiten Portugala.

17:02 - Gareka: Nećemo dozvoliti Francuzima da nas maltretiraju Selektor Perua Rikardo Gareka rekao je danas da igrači njegovog tima neće dozvoliti fudbalerima Francuske da ih maltetiraju u predstojećem meču Svetskog prvenstva, iako priznaje da još nisu na nivou "trikolora".

Peru je u prvom kolu Grupe C izgubio od Danske sa 1:0 i potrebna mu je pobeda protiv Francuske kako bi sačuvao šanse za plasman u drugu fazu takmičenja.

"Možemo da pobedimo bilo koji tim, imamo sve alate za pobedu i znamo kako da se nosimo sa ovom ekstremnom situacijom", rekao je Gareka.

Na pitanje da li Peru može da se suprotstavi Francuskoj u bilo kom segmentu, Gareka je bio neobično iskren.

"Ne znam da li ćemo biti na istom nivou bilo gde, da budem iskren. Ali, mi stalno napredujemo i želimo da se što pre prilagodimo ovom visokom nivou. Veoma je važno da ostanemo verni sebi i našem stilu, a verujemo da možemo biti tvrd orah za bilo koji tim", rekao je Gareka.

"Nećemo dozvoliti Francuzima da nas maltreriraju", dodao je selektor Perua.

Utakmica Peru - Francuska na programu je sutra od 17.00.

16:52 - HRVATIMA JE ON SUDIJA IZ NOĆNE MORE! On deli pravdu na okršaju sa Argentinom, a evo zašto ga ne pamte po dobru!

16:31 - BRAZIL VIŠE NE STRAHUJE: Nejmar trenira sa ekipom!

Fudbaler Brazila Nejmar vratio se danas treninzima nacionalnog tima, dva dana pred utakmicu protiv Kostarike na Svetskom prvenstvu.

Nejmar se pridružio ostatku tima na treningu u Sočiju, dan nakon što je napustio trening zbog bolova u desnom zglobu.

Trening Brazila je bio zatvoren za medije, ali je Fudbalski savez te zemlje saopštio da je Nejmar "normalno učestvovao u aktivnostima tima". Takodje, objavljene su i fotografije na kojima se vidi kako Nejmar dodiruje loptu desnim zglobom.

Brazilski savez je juče naveo da je Nejmar još od petka i utakmice protiv Švajcarske na Svetskom prvenstvu osećao bol u desnom skočnom zglobu.

Brazil je u prvom kolu Grupe E odigrao 1:1 sa Švajcarskom, a u petak igra protiv Kostarike.

Reprezentacije Brazila i Švajcarske imaju po bod, odnosno dva boda manje od Srbije koja je porazila Kostariku na početku šampionata.

16:22 - NAJVEĆA ISPALA NA MUNDIJALU! UBIĆE GA ŽENA: Panamac poljubio seksi navijačicu, a onda je usledio ŠOK!

16:00 - RONALDO JE NEZAUSTAVLJIV: Kristijano srušio Maroko, oborio još jedan rekord i poveo Portugal ka osmini finala!

15:40 - NOVI APEL NA MUNDIJALU: Dozvolite iranskim ženama da uđu na stadione

15:35 - SKINUO SA TRONA LEGENDU IZ MAĐARSKE: Kristijano Ronaldo je upravo na Mundijalu postigao novi rekord!

15:19 - Abramovič pomogao da bolesna izraelska deca prisustvuju SP

Ruski milijarder Roman Abramovič, koji se nedavno doselio u Izrael, poklonio je novac izraelskoj dobrotvornoj organizaciji "Ispunjenje snova" kako bi se omogućilo da tridesetoro teško obolele izraelske dece prisustvuje Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji.

Deca su zajedno s onima koji se o njima brinu, ukupno 68 Izraelaca, otputovala u Rusiju da gledaju tri utakmice.

"Gospodin Abramovič podržava 'Ispunjenje snova' na trećem velikom turniru, nakon Svetskog prvenstva u Brazilu i Evropskog u Francuskoj, i mi ćemo i dalje biti impresionirani nesebičnim radom Gilada (direktora organizacije Gilada Saltera) i onim što radi njegov tim", rekao je Abramovičev portparol za Si-En- En (CNN).

On je objasnio da činjenica što se ove godine prvenstvo održava u Rusiji, čini Svetsko prvenstvo posebnim i izrazio nadu da će deca poneti kući divne utiske.

Izraelska deca su videla kako je Meksiko pobedio svetskog šampiona Nemačku i juče pobedu Senegala nad Poljskom, a danas gledaju Portugalca Kristijana Ronalda u meču protiv Maroka.

Abramoviču je dobrotvornu organizaciju predstavio njegov bliski prijatelj, bivši trener Čelsija i Partizana, Avram Grant.

Roman Abramovič, vlasnik Čelsija, imigrirao je u Izrael nakon što je britanska vlada odbila da mu obnovi vizu za ulazak u Veliku Britaniju s ruskim pasošem. Zahvaljajući izraelskom pasošu, on može da udje u tu zemlju ali samo kao turista.

15:03 - Potugal počinje drugo poluvreme sa Marokom sa golom prednosti.

13:57 - ODZVANJA CECA, A SVI GLEDAJU U ISTU STVAR: Matić objavio snimak iz svlačionice Orlova, pa isprozivao svoje saigrače

foto: Reuters/Marko Đurica, Instagram printscreen

13:35 - Startne postave za meč Portugal - Maroko

13:00 - Uskoro počinje prvi meč dana!

12:16 - FIFA izuzetno zadovoljna nivoom sudjenja na Svetskom prvenstvu Svetska fudbalska federacija (FIFA) "ekstremno je zadovoljna" nivoom sudjenja na Svetskom prvenstvu i pozdravila je danas uvodjenje video tehnologije.

FIFA je saopštila da je video tehnologija uspešno integrisana i da je pozitivno prihvaćena i cenjena u fudbalskoj zajednici.

Ipak, svetska fudbalska organizacija je priznala da će se još diskutovati o VAR sistemu i da će mišljenje o nekim situacijama biti podeljeno.

Brazil se žalio zbog gola koji je dala Švajcarska i zahtevao je audio snimak komunikacije sudija na toj utakmici.

Engleska je bila besna što joj nije dosudjen penal posle starta fudbalera Tunisa nad Harijem Kejnom, dok je Nigerija negodovala zbog penala dosudjenog Hrvatskoj.

11:50 - Tošić i Tadić: Nećemo nasesti na provokacije iz Švajcarske

Srpski fudbaleri Duško Tošić i Dušan Tadić izjavili su da neće nasesti na provokacije Albanaca iz selekcije Švajcarske i da će pokušati da iskoriste veliku šansu kako bi pobedom izborili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

"Mnogo se priča o nekim stvarima, a mi hoćemo da budemo fokusirani samo na fudbal. Nećemo da ulazimo u raspravu. Siguran sam da nam se neće desiti onaj meč iz Beograda kada smo bili naivni (haos posle drona tzv. Velike Albanije u meču Srbija - Albanija). Znamo koliki je ulogu i nećemo dozvoliti provokacije", rekao je Tošić na konferenciji za medije u Svetlogorsku, bazi "orlova" na Mundijalu.

Tošić je iz švajcarskog tima izdvojio Harisa Seferovića i Džerdana Šaćirija, rođenog u Gnjilanu na Kosmetu, kao igrače od kojih najviše preti opasnost po odbranu Srbije.

"Dobro samo ih izanalizirali, godinama su u istom sastavu... Imaju i oni mane, ako odigramo kao protiv Kostarike odbranu, možemo da pobedimo".

Defanzivac kineskog Gvanžu R&F pozvao je ruske navijače da podrže "orlove" u meču u Kalinjingradu.

"Osećamo se kao kod kuće, posebno posle podrške u Samari. Znamo da su Rusi uz nas, i mi smo navijali za njih", rekao je on i dodao da oseća da je narod uz reprezentaciju, posebno dok je gledao snimke slavlja iz Beograda, Banjaluke i ostalih gradova zbog pobede nad Kostarikom (1:0).

Saigrač Dušan Tadić poručio je da nema razloga da se Srbija plaši Švajcarske.

"Neka bude Švajcarska favorit zbog iskustva. Imamo velika očekivanja... Samo da se skoncentrišemo na fudbal, to ono što najbolje znamo da radimo", rekao je Tadić.

Tadić se složio sa Tošićem da je Šaćiri glavni igrač rivala, ali i podvukao da Švajcarska nema igrača poput Nemanje Matića.

"Pokušaćemo da pobedimo i prođemo dalje. Biće teže nego protiv Kostarike, ali imamo veliku šansu", zaključio je vezista engleskog Sautemptona, uz podatak da je u Premijer ligi bio uspešniji od Šaćirija u međusobnim utakmicama.

Tadić je naglasio i da zbog veze Srbije i Rusije navija za domaćina turnira i priželjkuje da se dve reprezentacije sastanu u finalu Mundijala.

11:20 - INTERVJU KOJI JE PREKIDAN TRI PUTA, ŠVAJCARSKI NOVINAR PROVOCIRAO PITANJIMA O ALBANCIMA! Srpski selektor mu je surovo odgovorio! Srpski selektor Mladen Krstajić dao je intervju za švajcarski Blikk koji dva dana pred meč sa Švajcarcima dobija posebno značenje. Opširnije OVDE

foto: Dado Đilas

10:45 - Blater gost Putina na Mundijalu u Rusiji

Bivši predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater doputovao je u Rusiju da gleda Svetsko prvenstvo na poziv predsednika Rusije Vladimira Putina.

Švajcarac će prisustvovati današnjoj utakmici B grupe Mundijala između Portugalije i Maroka na moskovskom stadionu Lužnjiki, kao i dva dana kasnije na meču Brazil - Kostarika u Sankt Peterburgu u okviru E grupe.

Blater je bio na čelu FIFA kada je doneta odluka da se organizacija SP dodeli Rusiji u decembru 2010. godine, odnosno za vreme njegove 17-godišnjeg mandata na čelu najveće fudbalske organizacije.

Zbog optužbi da je bio umešan u korupcijski skandal oko novca u FIFA, Blater je prvobitno suspendovan na osam godina, a onda na šest u istrazi Etičkog tela FIFA.

Sa mesta predsednika FIFA otišao je upravo iz tog razloga 2. juna 2015. godine, samo četiri dana nakon što je reizabran.

10:03 - ILIJA PETKOVIĆ UOČI MEČA SA ŠVAJCARCIMA: Pazite se, Albanci su namazani! Bivši selektor tvrdi da naredni protivnik Srbije na SP ima ozbiljan sastav, te da će igrači poreklom s Kosova i Metohije imati poseban motiv u petak. Opširnije možete pročitati OVDE

09:36 - JAPANSKI NAVIJAČI ŠOKIRALI PLANETU! Kad se završio meč, ostali su na tribinama, a razlog je za divljenje

foto: Reuters

08:53 - DVA SRBINA U NAJBOLJEM TIMU PRVOG KOLA MUNDIJALA! Ugledni fudbalski portal "101 Great Goals" uvrstio je Aleksandra Kolarova i Sergeja Milinkovića-Savića u najboljih 11 na SP posle prvog odigranog kola.

08:25 - Koliko golova će danas postići Ronaldo?

08:01 - Poštovani posetioci portala Kurir! Prethodni dan nam je doneo pregršt uzbuđenja na Mundijalu! Ako ste slučajno nešto propustili za vas smo pripremili pregled, a on se nalazi na samo jedan klik od vas!

08:00 - Dobrodošli na Kurir sport! Pratite najnovije vesti sa Svetskog prvenstva na jednom mestu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track