ILIJA PETKOVIĆ UOČI MEČA SA ŠVAJCARCIMA: Pazite se, Albanci su namazani!
Foto: Dado Đilas

OPREZ

ILIJA PETKOVIĆ UOČI MEČA SA ŠVAJCARCIMA: Pazite se, Albanci su namazani!

Mundijal 2018 -

Bivši selektor tvrdi da naredni protivnik Srbije na SP ima ozbiljan sastav, te da će igrači poreklom s Kosova i Metohije imati poseban motiv u petak

Bivši selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ilija Petković, čovek koji je sa uspehom trenirao švajcarski Servet, za Kurir je analizirao našeg sledećeg rivalu na Mundijalu u Rusiji.

Petković smatra da "orlovi" moraju biti u pripravnosti za ovaj meč jer će protivnik, pojačan igračima albanskog porekla, biti izuzetno motivisan.

- Švajcarci su jedan zaista ozbiljan sastav, Brazil je to prvi osetio na svojoj koži. Oni su izuzetno disciplinovani, primaju naredbe i bespogovorno ih ispunjavaju na terenu. Nije slučajno to što su oni izgubili samo od Portugala u kvalifikacijama, i to na gostujućem terenu. Njihovi reprezentativci koji su zaista rodom Švajcarci su iz nemačke regije, pa samim tim imaju taj njihov momenat pristupa i discipline - rekao je Petković, koji se osvrnuo i na nacionalnu mešovitost švajcarske reprezentacije, kao i na prisustvo velikog broja igrača albanskog porekla.

- Kad ih podgreju naša "braća" Albanci, biće to dodatni motiv... Ne na nivou tuče na terenu već u sportskom smislu. U svakom slučaju, naši moraju biti u stanju pripravnosti za taj meč jer će oni biti izuzetno pobednički nastrojeni protiv nas - upozorio je Petković.

Bivši selektor veruje da Krstajićevi puleni mogu svakog da pobede ako zadrže pristup igri kao u prvom meču na Mundijalu.

- Ako zadržimo onakav motiv i igru kakav smo imali u prvoj utakmici, onda niko ne može da nas pobedi - zaključio je popularni Petko.

Mi smo izabrali M&M’s, koji je tvoj izbor?

Kostarika se pamti

Ilija Petković meč protiv Kostarike koji su "orlovi" dobili rezultatom 1:0 pratio je uživo sa stadiona u Samari i bio je prezadovoljan onim što je imao priliku da vidi.

- Bio sam pun fudbalske sreće tokom meča s Kostarikom, a i nakon toga. Zaista dugo nisam video onakav pristup. Bilo je divno gledati kad se igrači onako ponašaju na terenu. Samo da tako nastave - rekao je Petković.

Neće nas tući!

Švajcarci su na meču s Brazilom pokazali veliku dozu agresivnosti, Nejmara su faulirali rekordan broj puta (42), ali Ilija Petković smatra da naši momci neće imati takvih problema:

- Ta agresivnost koju su ispoljavali protiv Brazila bila je usmerena ka Nejmaru, mi Nejmara nemamo, tako da ne moramo o tome da mislimo.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SVIM SRCEM UZ BAĆUŠKE: Reprezentativci Srbije bodre Ruse, Bane vodi navijanje! (VIDEO)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track