PRAVA ISTINA O IZBACIVANJU HRVATA SA MUNDIJALA: Postavio je jedno pitanje, pa ga je selektor poslao kući! A onda je poslao poruku ostalim igračima!
Foto: AP

otkrivaju se detalji

PRAVA ISTINA O IZBACIVANJU HRVATA SA MUNDIJALA: Postavio je jedno pitanje, pa ga je selektor poslao kući! A onda je poslao poruku ostalim igračima!

Mundijal 2018 -

Nikolu Kalinića je selektor Hrvatske poslao kući sa Mundijala, a hrvatski mediji donose detalje sukoba.

Nikola Kalinić stigao je na pripreme hrvatske reprezentacije za Svetsko prvenstvo očito uveren kako će imati veću ulogu od one koju mu je spremio Zlatko Dalić.

Nezadovoljstvo je iskazao već tokom prve pripremne utakmice. Odbio je da uđe u igru protiv Brazila, poručio je da ne može igrati zbog problema s leđima, a onda je nakon utakmice došao na razgovor kod selektora.

"Kako Kramarić može igrati pre mene?", bilo je pitanje koje je postavio Daliću, otkriva Novi list.

Selektor mu je pokušao objasniti zašto, ali napadača Milana nije previše zanimalo njegovo objašnjenje. I tada se Dalić našao u problemu - ili će otpisati Kalinića ili će u Rusiji imati nezadovoljnog igrača.

Pokušao je to rešiti mirnim putem. Imao je nekoliko sastanaka sa svim reprezentativcima uoči puta u Rusiju, na svim tim sastancima molio je igrače da mu priznaju ako nisu fizički spremni, ali niko se nije javio. Pa ni Kalinić.

Dalić je verovao da će se situacija odlaskom u Rusiju smiriti. "Turnir je dug i svi će imati priliku", mislio je Dalić, ali Kalinić nije hteo da čeka. Pet minuta protiv Nigerije nije mu bilo dovoljno, ponovno je odbio selektora kada ga je hteo uvesti, a nakon utakmice nije ni slavio sa saigračima.

Na kraju je Dalić morao povući jedini logičan potez i u nastavak turnira otići bez napadača Milana. Ali i bez ijednog napadača na klupi ako u prvih 11 budu zajedno Kramarić i Mandžukić...

Iskuliran

"Želim vam sreću", kratko je napisao Nikola Kalinić saigračima nakon što je napustio kamp hrvatske reprezentacije na Svetskom prvenstvu.

Odgovor u WhatsApp grupi svih reprezentativaca dobio je samo od dvojice igrača, a među njima nisu kapetani Luka Modrić i Vedran Ćorluka, saznaju Sportske novosti od reprezentativaca u kampu u Rusiji.

Kurir sport/Novi list/Index.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

LUDNICA U CENTRU MOSKVE: Ruski navijači se zagrevaju za Egipat, a Argentinci prave haos (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track