ORLOVI, SAMO HRABRO! Mi smo već tukli Brazil! (VIDEO)
Foto: KURIR

Tri godine od finala u Oklendu

ORLOVI, SAMO HRABRO! Mi smo već tukli Brazil! (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Hrabri šampioni iz tima "orlića" koji su se popeli na tron u konkurenciji U20 timova na Novom Zelandu 2015. godine, kod selektora Mladena Krstajića na spisku su Sergej, Rajković, Živković, Veljković i Grujić

U finalu je savladan Brazil sa 2:1 (0:0), golovima Staniše Mandića u 70. i Nemanje Maksimović u 118. minutu, a pre njih eliminisani su Mađari (2:1), SAD (6:5 na penale) i Mali (2:1).

Srbija čeka pobedu u Moskvi. Kec se plaća kvotom 6,50. Pogledajte sve kvote MOZZART kladionica za meč Srbija – Brazil.

Tri godine kasnije, od 22. juna ka sa Nort Harbur stadiona u Oklendu, Mandić je promenio fudbalsko državljanstvo i igraće ubuduće samo za Crnu Goru, ideolog tima i igre Veljko Paunović gradi karijeru u SAD kao menadžer Čikago Fajera, dok su petorica igrača dorasla pozivu selektora A reprezentacije i sada su u konkurenciji za meč protiv Švajcarske na SP u Rusiji: kapiten Predrag Rajković, Sergej Milinković-Savić, Miloš Veljković, Andrija Živković i Marko Grujić.

Spisak bi bio i duži, ali su u poslednjem času iz takmičarskog tima za Mundijal ispali strelac pobedonosnog gola protiv Brazila Nemanja Maksimović i Mijat Gaćinović. Skraćenje su, međutim, prošli Nemanja Radonjić i Luka Jović, koji su iz raznih razloga bili sprečeni da igraju na Novom Zelandu, pa se nakon svega može konstatovati da se FSS kroz naknadne selekcije potrudio da sačuva gro pobedničkog tima iz 2015. Cena nije bila mala! Jedan selektor, iako uspešan, platio je gubitkom posla to svoje opiranje mladom talasu.

Vizija budućnosti A tima FSS, protiv shvatanja Slavoljuba Muslina... Zasad FSS vodi, jer ima Sergeja u svom timu!

Drulović: Opet će nas obradovati

Ljubinko Drulović, bivši selektor U19 koja je pobedila na EP u Litvaniji, presrećan je što će i iz njegove ekipe A tim dobiti nosioce igre. - Ako pogledamo širi spisak pa Mitroviću, Rajkoviću, Veljkoviću i Sergeju pridodamo i Gaćinovića i Maksimovića, videćete da smo napravili pravu selekciju i da ćemo uskoro iz tog tima dobiti nekoliko nosilaca igre A reprezentacije. To je potreban mentalitet, ne plaše se nikog i imaju kvalitet

Samo Gabrijel Žezus sa Novog Zelanda

Čak trećina tima Srbije u Rusiji mogli su da čine fudbaleri iz tima Veljka Paunovića, a kod Brazilaca koji su plakali posle finala sa "orlićima" samo jedan - Gabrijel Žezus! Brazil nije imao milosti prema svojim mlađim igračima "gubitnicima", pa su izostali i sa spiska za OI u Riju 2016. godine.

Šampioni sveta 2015. na Novom Zelandu

Sergej Milinković-Savić (Lacio, učesnik SP u Rusiji) Andrija Živković (Benfika, učesnik SP u Rusiji) Miloš Veljković (Verder, učesnik SP u Rusiji) Predrag Rajković (Makabi TA, učesnik SP u Rusiji) Marko Grujić (Liverpul, učesnik SP u Rusiji) Milan Gajić (Bordo) Nemanja Antonov (Partizan) Saša Zdjelar (Partizan) Srđan Babić (Crvena zvezda) Ivan Šaponjić (Benfika) Nemanja Maksimović (Valensija) Staniša Mandić (igra za Crnu Goru) Mijat Gaćinović (Ajntraht) Filip Manojlović (Hetafe) Stefan Milošević (Spartak) Vukašin Jovanović (Eibar) Miladin Stevanović (Čukarički) Radovan Pankov (AEK Larnaka) Filip Janković (Kordoba) Stefan Ilić (Metalac) Vanja Milinković-Savić (Torino) Selektor: Veljko Paunović (Čikago Fajer)

kurir.rs / Dejan Petković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track