NOVA PROVOKACIJA ŠVAJCARACA! Igrač sa Balkana je hteo da smiri strasti, ali izjavom o Kosovu razbesneće mnoge Srbe
Foto: EPA/LAURENT GILLIERON

je li ovo bilo na mestu?!

NOVA PROVOKACIJA ŠVAJCARACA! Igrač sa Balkana je hteo da smiri strasti, ali izjavom o Kosovu razbesneće mnoge Srbe

Mundijal 2018 -

Uoči meča Srbija-Švajcarska tema je ovih dana često i politika, jer je par reprezentativaca Švajcarske potenciralo kosovske korene.

Jedan od balkanskih Švajcaraca, Haris Seferović, čija se porodica preselila iz Bosne u Švajcarsku pre njegovog rođenja, oglasio se ovim povodom:

- Nisam rođen u Bosni i nikada tamo nisam živeo. Šta je bilo, bilo je. Ne postoji nikakav animozitet. U Benfiki imam nekoliko saigrača iz Srbije i dobro se slažem sa njima. Družimo se, zajedno jedemo, pričamo... Ovo je Svetsko prvenstvo. Svi žele bodove, a mi želimo da imamo više od drugih. Srbija - Švajcarska je sasvim normalna utakmica - naveo je Seferović, koji u Benfici igra sa Ljubomirom Fejsom, Andrijom Živkovićem i Miletom Svilarom.

- Što se mene tiče protivnik može da mi bude i Crna Gora ili Kosovo. Ja igram fudbal i želim da postignem gol i pobedim. Politički aspekti i priče koje dolaze sa strane me ne zanimaju - poručio je Seferović.

Iako izjava deluje pomirujuće, pominjanje Kosova kao posebne reprezentacije sigurno se može protumačiti samo kao nova provokacija za Srbe i navijače Srbije.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan neočekivano oslabljen. Evo ko prvi odlazi a ko sledeći dolazi među crno bele

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track