KOJI MESI? A, TAJ MESI! Ugledni svetski medij tvrdi da NEŠTO OZBILJNO NIJE U REDU sa asom iz Argentine, a imaju i dokaze! (FOTO)
Foto: Reuters

crno na belo

KOJI MESI? A, TAJ MESI! Ugledni svetski medij tvrdi da NEŠTO OZBILJNO NIJE U REDU sa asom iz Argentine, a imaju i dokaze! (FOTO)

Mundijal 2018 -

S Mesijem nešto očito nije u redu, piše jedan od Guardianovih dopisnika iz Rusije.

Oslanjajući se na službene statističke podatke prvog kola Svetskog prvenstva u Rusiji, nameće se zaključak kako je Lionel Mesi protiv Islanda značajno odstupao od svojih uobičajenih rezultata ostvarenih tokom pojedine utakmice.

"Koji Mesi? Da, taj Mesi. Po mnogima najtalentovaniji fudbaler svih vremena i čovek za kojeg Argentinci veruju da je predodređen da im donese prvi naslov svetskog prvaka nakon Maradone", uvod je članka kojim se ukazuje na bizarnu statistiku Lionela Mesija koja, kako piše Guardianov reporter Barni Roni, oslikava monotoniju u njegovom performansu protiv Islanđana.

"Lionel Mesi pretrčao je tek 7,61 kilometar. To je dosad najmanje od bilo kojeg drugog igrača u Rusiji tokom 90 minuta. Neverojatan je, takođe, podatak da je Leo Mesi bez lopte trčao i manje nego bilo koji drugi igrač", napomenuto je u članku, uz istaknutu opasku kako je Lionel Mesi ubeležio tek 17 sprinteva s prosekom brzine 25 kilometara na sat.

foto: Printscreen
foto: Printscreen
foto: Printscreen

Prema statističkim podacima, argentinski kapetan vodeći je u rubrikama driblinga i udaraca.

"Igra koju je proizvodio zasnivala se na driblinzima i šutiranju. Mesijev igrački sklop očigledno je preveliki teret za ostatak momčadi", sugeriše Guardianov reporter koji podseća i na nedavnu konstataciju argentinskog selektora Sampaolija.

"Ne postoji ništa na polju fudbala što bih mogao naučiti Lionela Mesija. Svoju tačku shvatanja razvio je do apsolutne nedodirljivosti. Njegova je vizija bez dileme razvijenija nego naša", svojevremeno je za World Soccer magazin otkrio selektor.

Kurir sport

Index.hr

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Partizan neočekivano oslabljen. Evo ko prvi odlazi a ko sledeći dolazi među crno bele

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track