SRPSKE POLITIČARKE O FUDBALU: Iznenadiće vas kojoj poslanici je Tošić omiljeni fudbaler, a koja ne zna kako izgleda Ronaldo!
Foto: Kurir

Skupštinske dame

SRPSKE POLITIČARKE O FUDBALU: Iznenadiće vas kojoj poslanici je Tošić omiljeni fudbaler, a koja ne zna kako izgleda Ronaldo!

Mundijal 2018 -

Euforija zbog Mundijala nije zaobišla ni narodne poslanice - neke pomno prate mečeve, druge muževi i deca obaveštavaju o rezultatima, ali rasprave u narednih nekoliko dana nema, zna se u čijim je rukama daljinski.

Sanda Rašković Ivić, poslanica Narodne stranke, kaže da iako nije sportski tip, prati utakmice naše reprezentacije.

- U kući sam u manjini, živim sa sinom i mužem i "predala" sam se sad dok traje Mundijal. U kući je prvenstvo prioritet nad prioritetima - kaže Ivićeva i dodaje da očekuje pobedu reprezentacije Srbije nad Švajcarskom.

foto: Fonet/Marija Oković

Na pitanje ko je od naših fudbalera ostavio utisak na nju, ona bez razmišljanja kaže da je to Duško Tošić.

- Tošić je na mene ostavio utisak naočitog momka. Od ostalih reprezentativaca to je Kristijano Ronaldo. On je ovenčan harizmom izuzetnog fudbalera, sviđa mi se njegova posvećenost sportu, poslu - kaže Ivićeva.

Snežana Bogosavljević Bošković, poslanica SPS i bivša ministarka poljoprivrede, kaže da zbog obaveza ne stiže da gleda Prvenstvo u meri u kojoj bi želela, ali da učešće naše reprezentacije prati s velikom pažnjom.

- Utakmica s Kostarikom bila je teška, ali je pokazala da Srbija ima sjajan tim, koji je dobro pripremljen i spreman da postiže golove. Verujem da će mladost, energija, vrhunski profesionalizam naših momaka, kao i timski duh koji vlada u našoj reprezentaciji doneti Srbiji pobedu i u utakmici sa Švajcarskom - kaže ona, a na pitanje ko je od fudbalera na nju ostavio najjači utisak navodi da su svi naši reprezentativci mladi i lepi.

- Nema otimanja daljinskog jer i u našoj kući, u ovom periodu, važi da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu - dodaje Boškovićeva.

Prema rečima poslanice Marinike Tepić, Mundijal jednostavno ne može da se mimoiđe.

foto: Kurir

- Ne pratim fudbal, ali za mušku polovinu moje porodice to je pitanje maltene života i smrti i sve je u znaku Mundijala, pa sin i suprug izveštavaju ćerkicu i mene o ishodu i kad ne pitamo, a baš bučno je bilo nakon prve pobede naše reprezentacije - kaže Tepićeva.

Sa druge strane, prema mišljenju Dubravke Filipovski iz SNS, odlazak naše reprezentacije na Mundijal je od nacionalnog značaja, te se podrazumeva da prati utakmice našeg tima.

- Želim da naši momci pobede Švajcarsku i sigurno ću gledati utakmicu. U mojoj porodici su žene u većini, pa je moj muž pod uticajem ženskog dela. Gleda on utakmice, ali ne sve. Kod nas nije kao kod većine porodica tokom Svetskog prvenstva - kaže ona i dodaje da nijednog fudbalera iz naše reprezentacije ne bi mogla da izdvoji, već da svi jednako, na najbolji način, predstavljaju Srbiju.

Jerkov: Ne znam kako izgledaju Ronaldo i Mesi

Aleksandra Jerkov, poslanica SNS, ne da ne prati fudbal nego priznaje da ne zna kako izgledaju ni neki od najboljih fudbalera današnjice.

- Fudbal niti pratim niti se išta u njega razumem. Ne znam čak ni kako izgledaju naši reprezentativci. Ne znam ni kako izgledaju ostali fudbaleri - priznaje Jerkovljeva, a na opasku da sigurno može da prepozna bar Ronalda ili Mesija, ona kaže:

- Ne, stvarno ne znam kako izgledaju.

Kurir/Katarina Blagojević

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

SRBIJO VEČERAS JE BITI ILI NE BITI!!! Orlovi dokažite se ili se sa Mesijem, vratite se kući! (KURIR TV SPORT)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track