EKSKLUZIVNO ZA KURIR MARKO PANTELIĆ: Već danima me trese groznica, lakše mi je bilo u dresu Srbije, nego sada kada sam navijač (KURIR TV)
Foto: Printscreen

doživi prvenstvo

EKSKLUZIVNO ZA KURIR MARKO PANTELIĆ: Već danima me trese groznica, lakše mi je bilo u dresu Srbije, nego sada kada sam navijač (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Bivši reprezentativac naše zemlje i fudbaler Crvene zvezde Marko Pantelić rekao je u emisiji "Doživi prvenstvo" Kurir TV, da naša medijska kuća ima prednost u odnosu na sve druge.

"Kurir kao broj jedan ima prednost u odnosu na druge medije."

Kako se osećaš pred utakmicu?

"Teže je kada ne igraš. Kada si fudbaler ti pripremaš meč. Sada je nervoza danima veća, jer možeš da budeš samo navijač. "

Šta se sada dešava u ekipi na pola sata je do utakmice?

"Čim dođeš na stadion, čeka se himna i kao i svaki put idemo na pobedu."

Kako si video dosadašnje rezultate?

"Iznenađujućih rezultata ima mnogo. Švajcarska je dobar i čvrst tim. Godinama su u ovom sastavu, igrali su Evropsko prvenstvo i kvalifikacije i veoma su neugodni."

Komentar pobede Hrvata nad Argentinom?

"Za Hrvate sam rekao da su u vrhu favorita. Pričamo o homogenom timu sa pet vrhunskih fudbalera. Od sredine terena do napadača nema reprezentacije osim VBrazila sa takvim kvalitetom. On ne prepuštaju teren ni kada vode, puni su samopouzdanja. Najbitniji im je kolektiv ni međusobno ne dozvoljavaju sukobe. Bitan im je samo rezultat i to su pokazali protiv Argentine.

Sa druge strane Argentina ima vrhunsku zvezdu, kao što je Mesi i muči se. Isto je i sa Nejmarom i Brazilom, jer svi gledaju da baš njima odigraju loptu. To olakšava protivnicima da im zatvore prostor da se razigraju. Pas je sporiji i svi na terenu postaju nervozni. Portugal recimo igra drugačije. Ronaldo ne drži loptu, igra iz prve i više je u kaznenom prostoru gde je opasan."

Nemačka?

"Oni su pre četiri godine imali stvarno jak tuim. Sada se Lev opredelio za Vagnera. Treba očekivati da prođu grupu, iako su sporom igrom sami sebe uveli u problem. Igraju sa dva tri dodira to nije njihova igra i očekujem da to promene."

Šta očekuješ do kraja Mundijala? "Mnogo favorita je u problemu i neko će ispasti. Pozitivno je da neke ekipe iz drugog plana imaju šansu za drugi krug. Tako se može desiti da ako prođemo grupu možemo dobiti rivala sa kojim može da se igra."

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track