Najnovije vesti

FIFA PRESUDILA SRBIJI: Brih pokrao Orlove! SRAMNO SUĐENJE, Nemac sve vreme navijao za Švajcarce! Sumnjive odluke, ukraden PENAL... VAR NE VAŽI SAMO ZA SRBIJU!
Foto: reuters

skandal

FIFA PRESUDILA SRBIJI: Brih pokrao Orlove! SRAMNO SUĐENJE, Nemac sve vreme navijao za Švajcarce! Sumnjive odluke, ukraden PENAL... VAR NE VAŽI SAMO ZA SRBIJU!

Mundijal 2018

Fudbaleri Srbije poraženi su u drugom meču na Mundijalu u Rusiji od selekcije Švajcarske rezultatom 1:2, a jedan od glavnih krivaca za takav rezultat bio je glavni sudija meča Nemac Feliks Brih. 

Osim igre i rezultata, ono što je privuklo pažnju šire javnosti jeste veoma loše i pristrasno suđenje glavnog sudije ovog meča Feliksa Briha. 

Zanimljivo je da ulogu delioca pravde dobije sudija koji je iz Nemačke, što je svakako samo po sebi velika kontroverza za jedan Mundijal. Praksa nalaže, da ukoliko igraju reprezentacije sa istog kontinenta, sudija bude sa drugog. Očigledno to sada nije bio slučaj. 

foto: reuters

Opravdanje za ovakvu odluku FIFA može se naći u činjenici da je Brih sudija najvišeg ranga, a da je upravo ovaj meč proglašen utakmicom visokog rizika. 

Ipak i pored svega toga, Brih je bio sve osim nepristrasan. Veliki broj odluka je bio blago rečeno sumnjiv. Situacija koja se može posebno izdvojiti, iz mora grešaka Nemca, jeste ona koja se desila sredinom drugog dela igre. Naime, sa desne strane terena centrirao je Tadić, Mitrović je bio najbliži lopti, ali je bio sprečen da šutne zbog blago rečeno rvačkog zahvata dva štopera Sajdžija. 

foto: AP

Ono što je bilo najkomičnije u svemu jeste to što je upravo, gore prozvani Brih, signalizirao faul u napadu. 

Ovo je samo bila jedna u nizu situacija koje su mogle direktno da utiču na dalji tok meča. 

Ceo meč je prekidao naše napade sumnjivim faulovima u napadu dok je Švajcarcima dozvoljavao da biju naše igrače bez osude.

foto: reuters

Na kraju, pod utiskom ovakvih odluka Orlovi su potpuno dekoncentrisani primili i drugi gol, čime su Švajcarci sebi rezervisali karte za osminu finala. 

Orlove na ovom Mundijalu ostavlja samo pobeda u poslednjoj utakmici grupe protiv moćnog Brazila. 

foto: reuters

Ostaje pitanje za FIFA, da li je morao sudija na ovakvom meču da bude baš iz Nemačke. Zašto to nije mogao da bude neko sa drugog kontinenta, kao što se i očekivalo, neko ko nije upoznat sa situacijom i istorijom između ove dve selekcije. 

Ako na to dodamo da je FIFA pre nekololiko dana kaznila FSS zbog političkih poruka naših navijača, a da se Šaćiri na utakmici sa Orlovima pojavio u kopačkama tzv. države Kosovo, postavlja se novo pitanje - DA LI SU ARŠINI JEDNAKI ZA SVE!?

Kurir sport

Foto: Reuters 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

TEŽAK PORAZ ORLOVA: Analiza neuspeha Srbije protiv Švajcarske iz očiju Kurirovog izveštača iz Kalinjingrada (KURIR TV)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja