Najnovije vesti

TADIĆ ŽESTOKO OPLEO PO SVIMA: Ne interesuju me Džaka i Šaćiri, ljut sam jer se nismo branili kao tim
Foto: Dado Đilas

razočaran

TADIĆ ŽESTOKO OPLEO PO SVIMA: Ne interesuju me Džaka i Šaćiri, ljut sam jer se nismo branili kao tim

Mundijal 2018

Fudbalski reprezentativac Srbije Dušan Tadić istakao je veliko nezadovoljstvo timskim zalaganjem u drugom poluvremenu meča protiv Švajcarske (1:2) u drugom kolu E grupe Svetskog prvenstva u Rusiji.

"Prvo poluvreme smo se više branili imali smo nekoliko dobrih kontranapada mogli smo da ih ugrozimo. Drugo kao da smo krenuli grlom u jagode, neiskusno smo izgubili ovu utakmicu", rekao je Tadić.

On je i tokom meča stavljao do znanja da je nezadovoljan kako se tim brani.

"Ako se budemo se branili kao tim, mislim od napadača pa do odbrane, svi zajedno, kao što smo protiv Kostarike celu utakmicu i ovde prvo poluvreme, onda možemo da dobijemo svakoga. Ako ne budemo, kao što nismo u drugom poluvremenu, onda ne možemo da dobijemo nikoga. Ljut sam na sve. Zato što smo pali, jednostavno su nas natrčali. Pobedili su nas samo na to. Zbog toga mi je mnogo krivo. Mislio sam da smo dovoljno zreli, da ovakve utakmice znamo da rešimo. To nismo uradili u drugom poluvremenu".

Tadić je tokom meča često komunicirao sa selektorom Mladenom Krstajićem.

"Mislio sam da smo trebali više da se zalažemo, trudimo. Dozovoli smo im previše prostora, svaka druga lopta je bila njihova jer su trčali više i u odbrani i u napadu. To je razlog našeg poraza. Ovo mi je jedan od najtežih trenutaka u karijeri, jer je mnogo naivno. Zato što smo im poklonili".

Golove za Švajcarsku postigli su Granit Džaka i Džerdan Šaćiri, koji su ih

proslavili simulirajući rukama albanskog "orla".

"To me ne interesuje, trebalo je da sprečimo da ne dođe do toga. Ovo je bio ozbiljan fudbal, sa mnogo trčanja. Bez trčanja ne može da se pobedi".

Tadić nije želeo da komentariše suđenje, iako je tim na čelu sa Feliksom Brihom značajno oštetio naš tim.

"To nije razlog našeg poraza danas", istakao je Tadić.

Kurir sport 

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja