OGLASIO SE ŠVAJCARAC KOJI NE SLAVI USPEH "SVOG TIMA"! Gadi mi se pobeda! Sramno suđenje, Albanci i mene uvredili!
Foto: AP

UŽASNI BRIH, PRIMITIVNI DŽAKA I ŠAĆIRI

OGLASIO SE ŠVAJCARAC KOJI NE SLAVI USPEH "SVOG TIMA"! Gadi mi se pobeda! Sramno suđenje, Albanci i mene uvredili!

Mundijal 2018 -

Uvaženi Švajcarac srpskih korena bio je besan posle dešavanja na jučerašnjoj utakmici u Kalinjingradu.

U pismu koje je poslao Kuriru navodi da mu je veoma zasmetalo mu je to što je Feliks Brih pokrao "orlove", a naročito zbog načina radovanja strelaca, Granita Džake i Đerdana Šaćirija, koji su rukama pokazivali dvoglavog orla, simbola sa albanske zastave.

Sa raznih strana su mu čestitali pobedu, a on je svima objasnio da mu se pobeda gadi i svim uputio ovo pismo:

"Da budem iskren, ne mogu da se radujem zbog užasnog i sramnog favorizovanja Švajcarske od strane sudija i naročito političkog ponašanja igrača albanskog porekla. Orao nije švajcarski znak i ja se lično osećam uvređenim posle takvo javnog i primitivnog slavlja", kaže Švajcarac u uvodu pisma.

On je povukao paralelu između Hrvata Ivana Rakitića i švajcarskih Albanaca.

"Rakitić je proveo ceo život u Švajcarskoj. Problem identiteta je rešio tako što je odlučio da brani hrvatske boje. Svaka mu čast. Ovi 'naši' Albanci nemaju tu zrelost ni tu pamet ni tu... slobodu".

I dalje koristi poređenja da dočara veličinu greha Džake i Šaćirija.

"Ono što je prikazano sinoć je kao da je Švajcarac srpskog porekla digao tri prsta posle gola ili igrač hrvatskog porekla koristio domovinske ustaške fraze... Fudbal ima u sebi i širi tu neku smrtnu bolest: glupi šovinizam. Može pretvoriti normalne ljude u duboke kretene. Sinoć je komentator švajcarske televizije veselo tvrdio, naravno, da nije penal nad Mitrovićem (a to je svako dete moglo da prepozna), a posle radovanja 'dvoglavim orlom' da su za igrače albanskog porekla ti trenuci sigurno veoma posebni i da im pobeda znači više od fudbala".

Osuđuje i Fudbalski savez Švajcarske.

"Bez reakcije Fudbalskog saveza - a nažalost sumnjam da će je biti - švajcarsko društvo 'de facto' postaje deo balkanskih borbi".

I on smatra da je sve to bruka za FIFA.

"FIFA se bruka ponovo, jer je sinoć potvrđeno da, uprkos 35 postavljenih kamera na svakom kaznenom prostoru, kada je odlučeno da se neći dosuditi jedanaesterac - jednostavno se neće dosuditi".

I sam priznaje da svet prezire Srbiju.

"A što se tiče jadne Srbije, još se jednom pokazalo koliko će vremena, truda, sreće, lobiranja, pameti, znanja i ko zna čega još biti potrebno da se oslobodi od dubokog prezira koji svet ima za nju".

Za ovog Švajcarca je utakmica u Kalinjingradu prekretnica.

"Morala je biti veselo slavlje sporta. A danas fudbal mi se iskreno gadi. Mislim da je to bila posljedna utakmica koju sam gledao"

"Dugačak odgovor, ali tako je", zaključio je Švajcarac.

(Kurir.rs/Kurir sport, Foto: AP)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ŠOK! SUDIJA PRETIO MATIĆU: Srbin poludeo nakon što mu je Nemac Brih rekao OVO! (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track