Najnovije vesti

SKANDALOZNA ODBRANA ŠVAJCARSKIH ZVANIČNIKA, NE STRAHUJU OD FIFA: Šaćiri i Džaka su bili isprovocirani, nemoguće da će biti suspendovani
Foto: Starsport©

očekivano

SKANDALOZNA ODBRANA ŠVAJCARSKIH ZVANIČNIKA, NE STRAHUJU OD FIFA: Šaćiri i Džaka su bili isprovocirani, nemoguće da će biti suspendovani

Mundijal 2018

Fudbalski savez Švajcarske (SFV) stao je u zaštitu svojih reprezentativaca kosovsko-albanskog porekla, koji su tokom utakmice protiv Srbije na Svetskom prvenstvu, slavili golove "albanskim orlom", uz napomenu da ne očekuju da FIFA na to reaguje.

 Delegat SFV Klaudio Sulser rekao je, na konferenciji za štampu, da se radilo o "spontanoj reakciji" igrača, ali "ne i o političkoj poruci".

I pored toga, dodao je, održan je sastanak sa Djerdanom Šaćirijem i Granitom Džakom posle utakmice.

"O tome sam razgovarao sa Djerdanom i Granitom. Želim da to produbim, ali nakon nekog vremena", kazao je Sulser. SFV ne očekuje nikakve sankcije protiv Džake i Šaćirija. "Ne mogu zamisliti da će biti kažnjeni zabranom", rekao je generalni sekretar SFV Aleks Mišer.

I Sulser je dodao da je uveren da FIFA neće pokrenuti nikakav postupak protiv dvojice švajcarskih reprezentativaca, dodajući da se svetska kuća fudbala nije javila SFV-u.

"Nisam siguran da će FIFA uopšte reagovati, sve zavisi kako se proceni u disciplinskoj komisiji. To nije bila politička poruka, već spontana reakcija igrača, i zato ne vidim što bi FIFA uopšte pokretala slučaj", objasnio je on. Mišer je kazao da je rečeno dvojici igrača da više ne slave "na albanski način".

Rukovodioci SFV istakli su da ne žele da zabrane diskusiju na ovu temu, ali da imaju razloga za radovanje, pa da se tome treba posvetiti.

Aleks Mišer u izjavi sa sajt Saveza, naglašava da su Džaka i Šaćiri bili - provocirani:

"Ono su bili momenti velikih emocija, pa ni fudbalski zvaničnici, ni predstvnici medija, ne mogu da zamisle šta osećaju igrači koji su toliko mnogo provocirani, i to u tako dramatičnom meču. Zato smo i zahvalni što su dva švajcarska gola i tri osvojena boda tu da se slave", poručuje Mišer.

Kurir sport

Foto: Reuters 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

MLADEN KRSTAJIĆ: Sudiju bih poslao u HAG, pa da mu sude KAO ŠTO JE ON NAMA SUDIO! (KURIR TV)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja