FIFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV ALBANACA! PRETI IM OGROMNA KAZNA! Švajcarci sazvali hitnu konferenciju, OD JEDNOG PITANJA zavisi ima li kazne za Šaćirija i Džaku
Foto: EPA/LAURENT GILLIERON

odluka je na fifA!

FIFA POKRENULA POSTUPAK PROTIV ALBANACA! PRETI IM OGROMNA KAZNA! Švajcarci sazvali hitnu konferenciju, OD JEDNOG PITANJA zavisi ima li kazne za Šaćirija i Džaku

Mundijal 2018 -

FIFA je pokrenula postupak protiv dva igrača Švajcarske, Granita Džake i Đerdana Šaćirija. Švajcarci održali vanrednu konferenciju povodom kazni koje prete igračima.

Dok svi očekujemo odluku FIFA, koja će odlučiti da li će albanski igrači koji su na meču sa Srbijom pokazivali simbole Velike Albanije biti kažnjeni, BBC se poziva na pravilo broj 54 FIFA kodeksa, koje kaže da "svako ko provocira javnost na utakmici, mora biti kažnjen sa suspenzijom od dva meča, i novčanom kaznom od najmanje 5.000 franaka".

“Ajmo ajde svi u napad!!! Navijaj uz M&M's"

BBC zaključuje da je sada na FIFA da odluči da li je ovaj gest bio provokacija, i da će u tome imati pomoć eksperata.

Glavni detalj rasprave stručnih lica biće da li ponašanje Džake i Šaćirija predstavlja samo podsećanje na dvoglavog orla koji se nalazi na zastavi Albanije ili je u pitanju podrška Velikoj Albaniji.

Medij objašnjava da je ovaj simbol asocijacija na Veliku Albaniju, ideju koja ugrožava delove teriorija Makedonije, Srbije, Grčke.

Ako se desi ovaj scenario, Džaka i Šaćiri propustiće meč sa Kostarikom, i prvi meč u nokaut fazi, ako Švajvarska prođe dalje, zaključuje BBC.

Švajcarci su ovim povodom sazvali vanrednu konferenciju.

- Očekujemo odluku u ponedeljak, veoma brzo, imamo Klaudija Sulsera, advokata koji će zastupati nas. Imamo već iskustvo sa sličnim situacijama, kada su na tapetu bili Otmar Hicfeld i Aleks Frei -rekao je na vanrendoj konferenciji predsednik FS Švajcarske Piter Žilijeron.

Kurir sport/BBC

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ŠAĆIRI ODBIO DA PRIČA ZA NAŠE MEDIJE: Albanac neće da sluša pitanja na srpskom jeziku (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track