HET-TRIK HARIJA KEJNA! ENGLEZI RAZMONTIRALI PANAMU ZA OSMINU FINALA! Panamci postigli prvi gol u istoriji svetskih prvenstava!
Foto: Reuters, AP

gordi albion pregazio rivala

HET-TRIK HARIJA KEJNA! ENGLEZI RAZMONTIRALI PANAMU ZA OSMINU FINALA! Panamci postigli prvi gol u istoriji svetskih prvenstava!

Mundijal 2018 -

Fudbaleri Engleske ubedljivo su savladali debitanta Panamu (6:1) u drugom kolu grupe G i tako obezbedili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva u Rusiji.

Gordi Albion je priredio spektakl svojim navijačima na stadionu u Nižnjem Novgorodu. Čak sedam puta su uspeli da zatresu mrežu nesrećnih Panamaca. Prvi put nakon 44 godine neka reprezentacija je uspela da postigne pet golova u prvom poluvremenu. Poslednji put je to pošlo za "rukom" selekciji Poljske davne 1974. godine kada je stradao Haiti (7:0).

Het-trik na ovom meču upisao je kapiten Hari Kejn. Kapiten Engleske je na dva meča postigao pet golova i trenutno je najbolji strelac na Mundijalu u Rusiji, iza sebe je ostavio Ronalda i Lukakua koji su postigli po četiri.

foto: Reuters

Stons je doneo prednost Englezima posle kornera koji je izveo Tripijer. Kejn je povisio na 2:0 sa bele tačke. Džesi Lingard je sjajnom parabolom savladao golmana Paname za 3:0. Do kraja poluvremena Englezi su još dva puta tresli mrežu rivala. Stons je postigao drugi gol na meču posle sjajne akcije Engleza, a Kejn je sa bele tačke povisio na 5:0.

U nastavku meča Englezi su odrađivali posao. U 62. minutu Kejn je upisao het-trik i nakon toga otišao na zasluženi odmor. Do kraja meča Panama je uspela da ispiše istoriju. Postigli su prvi gol na svetskim prvenstvima, a strelac je bio Boloj.

Englezi su ovim ubedljivim trijumfom obezbedili plasman u osminu finala Svetskog prvenstva. U poslednjem kolu grupne faze igraće protiv Belgije za prvo mesto u grupi G.

TOK MEČA:

KRAJ UTAKMICE

85. minut - Deluje da oba tima jedva čekaju da se utakmica završi.

78. minut - GOL! Prvi gol Paname u istoriji svetskih prvenstava! Panama je ublažila poraz 6:1! Panama konačno dolazi do gola na ovom meču. Strelac je bio Boloj kome je ovo peti gol u dresu reprezentacije. Biće zanimljivo u poslednjem kolu ove grupe jer uz trenutni rezultat Engleska i Belgija imaju istovetnu gol razliku.

62. minut - GOL! Het-trik Harija Kejna! Engleska vodi 6:0. Kapiten Gordog Albiona je prestikao Ronalda i Lukakua i sada je najbolji strelac Mundijala! Lopta je Kejna bukvalno udarila u nogu i ušla u mrežu. Nekoliko sekundi nakon toga Kejn je otišao na klupu na zaslužen odmor.

53. minut - Engleska u potpunosti kontroliše igru u ovim momentima...

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Engleska je demolirala Panamu! Posle prvih 45. minuta igre Gordi Albion vodi 5:0! Englezi su prvi put u istoriji postigli pet golova na jednoj utakmici na Svetskom prvenstvu

foto: Reuters

45. minut - GOL! Engleska vodi 5:0! Drugi gol Hari Kejna sa bele tačke! Kapiten Gordog Albiona se izjednačio sa Ronaldom i Lukakuom po broju postignutih golova (4).

foto: Reuters
foto: Reuters

44. minut - OPET PENAL! Godoj je u borbi za poziciju povukao Kejna i sudija Griša nije imao dilemu, odmah je pokazao na belu tačku!

foto: AP

40. minut - GOL! Engleska vodi 4:0! Strelac je Džon Stons! Ponovo je defanzivac Sitija zatresao mrežu Paname. Nakon centaršuta sa desne strane sam u petercu bio je Sterling, njegov šut brani Penedo, ali se lopta odboja do štopera Engleske koji postiže novi pogodak glavom.

foto: Reuters

36. minut - GOL! Džesi Lingard postiže gol za ubedljivih 3:0! Sjajan dupli pas sa Rahimom Sterlingom i predivna parabola Džesija Lingarda! Sa 18 metara za ubedljivih 3:0!.

foto: Reuters

32. minut - Značajno je opao izntenzitet utakmice, Englezi su zadovljni trenutnim rezultatom i deluju prilično nezainteresovano...

22. minut - GOL! Engleska vodi sa 2:0, strelac je kapiten Hari Kejn! Bomba sjajnog napadača Tontenhema sa bele tačke za ubedljivo vođstvo Gordog Albiona.

foto: Reuters
foto: Reuters

20. minut - PENAL za Englesku! Eskobar je faulirao s leđa Džesija Lingarda, a egipatski sudija je bez razmišljana pokazao na belu tačku.

foto: Reuters
foto: Reuters
foto: Reuters

16. minut - Najbolja prilika za Panamu na meču! Barsenas je sjajno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali na njegovu nesreću lopta je otišla za malo pored leve stative.

8. minut - GOL! Engleska vodi sa 1:0, strelac je Stons! Tripijer je sjajno centrirao iz kornera, a defanzivac Mančester sitija je sjajnim udarcem glavom savladao golmana Paname!

foto: Reuters
foto: Reuters

Utakmica je počela!

foto: Reuters

Startne postave:

Englezi su apsolutni favoriti na ovom meču i sve sem ubedljivog trijumfa bilo bi ravno senzaciji.

Gordi Abion juri trijumf za siguran plasman u osminu finala, dok će Panama pokušati da postigne prvi gol u istoriji svetskih prvenstava.

Utakmica se igra na stadionu u Nižnjem Novgorodu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track