EKSKLUZIVNO ZA KURIR IZ UŠĆA Stanislav Karasi: Ne mogu da verujem da sudija nije hteo da prihvati sugestiju VAR!
Foto: Pritnscreen

MUNDIJAL 2018

EKSKLUZIVNO ZA KURIR IZ UŠĆA Stanislav Karasi: Ne mogu da verujem da sudija nije hteo da prihvati sugestiju VAR!

Mundijal 2018 -

Gost emisije "Doživi prvenstvo" bio je legendarni fudbaler Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije Stanislav Karasi.

Karasi je odmah na početku razgovora prokomentarisao igru srpskih Orlova u meču protiv Švajcarske.

"Nisam selektor, pa ne bih hteo da analiziram. Ali krivica je do nas, napravili smo mnogo grešaka. mnogo nediscipline, mnogo igrača je podbacilo. Samoi smo krivi i snosimo veliki deo odgovornosti. Ja sam rekao, ako budemo igrali pola onoga što smo igrali protiv Kostarike nema problema. Mi smo bolji igrači, spremniji. Jedno 20-25 minuta je to ličilo na ekipu, ali posle toga je usledio veliki pad i neodogovrnost igrača. Nije bilo agresivnih napada, nisu se vraćali u završnicu. Manevarski igrači su dobili kartone i stopirani su onom delu onoga što igraju", ojasnio je Karasi.

"Ja sam poznat kao oštar kritičar, a ne bih hteo da pričam mnogo o detaljima. Nije tragedija izgubiti. Otići na SP u 32 ekipe pord toliko ekipa i država, to je uspeh. Naši igrači su plupismeni kada je fudbalska igra u pitanju. Kada budu naučili da čitaju i pišu fudbalsku igru, biće veliki igrači. Oni ne znaju da koriste ono što poseduju svetski igrači", bio je oštar Karasi.

A, kako mu se čine druge ekipe na Mundijalu u Rusiji?

"Belgija igra fantastično, kao i male ekipe koje su iskočile u veliki plan, koje su za mnoge iznenađenje, za mene nisu. Pogledajte kako samo oni igraju. Male zemlje imaju bolji kvalitet karaktera kada je u pitanju pobeda. Velike ekipe, Nemci, katastrofalno su igrali. Francuzi jednu dobro, drugu slabije. Englezi su se jedva provukli u drugi krug. Svi favoriti, Argentina, velika zemlja teško da može da prođe dalje..:", objasnio je Karasi koji se navidezao na jendog od najboljih igrača planete - Lionela Mesija.

"Kada se gleda meč vide se sjajni pojednici, ali ne i igra. Ne možeš da igraš sam protiv 11 igrača. Mesi je stalno orkužen sa 5 igrača. To su sistemi koji se postavljaju velikim igračima. Veliki igrači su sujetni, svi oni hoće sami da reše meč. A onda se nađe neko manje pametan, pa ga 'sačeka' i zatvori", objasnio je legendarni jugoslovenski fudbaler.

Naravno, neizbežno pitanje je bilo vezano za novitete na SP - VAR?

"Da neko ne želi da prihvati sugestiju od čoveka koji vidi šta se dešava u detalje, kao i da je situacija toliko čudna, taj ragbi zahvat dva igrača nad Mitrovićem, i da ne pozove VAR iako ima signal od njih da treba da ode da pogleda VAR, to je onda karakter čoveka, a kada vidimo da je to Nemac, tako da ne bih hteo da govorim o čoveku...", rekao je Karasi.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track