URUGVAJCI PREGAZILI RUSE ZA PRVO MESTO U GRUPI: Saudijci slavili golom u poslednjoj sekundi meča, Salah dao gol pa spakovao kofere
Foto: Reuters

POSLEDNJE KOLO GRUPE A

URUGVAJCI PREGAZILI RUSE ZA PRVO MESTO U GRUPI: Saudijci slavili golom u poslednjoj sekundi meča, Salah dao gol pa spakovao kofere

Mundijal 2018 -

Na programu je bilo poslednje kolo u Grupi A na Mundijalu, a sastali su se Rusija - Urugvaj i Saudijska Arabija - Egipat. Urusi su slavili rezultatom 3:0, dok je u drugoj utakmici Sadijska Arabbija savladala Egipat golom u 95. minutu.

Urugvaj je do trećeg trijumfa došao lakše nego očekivano, pogotkom Luisa Suareza iz slobodnog udarca u 10, autogolom Denisa Čeriševa u 23. i golom Edinsona Kavanija u 90. minutu.

Sve je bilo gotovo u 36. minutu kada je Igor Smoljnikov isključen, pa će Rusi sa druge pozicije u osmini finala čekati prvoplasiranog iz B grupe, Portugaliju ili Španiju.

Drugi meč A grupe Saudijska Arabija - Egipat 2:1 ušao je u istoriju, jer je egipatski golman Esam El Hadari sa 45 godina postao najstariji igrač ikada na Svetskim prvenstvima.

Uz to, Hadari je uspeo i da odbrani penal Alsadu Al Muvaradu, ali to nije bilo dovoljno pošto su Saudijci preokrenuli rezultat posle vođstva i gola Mohameda Salaha, preko Al Faraja iz penala u 51. i Al Dasvarija u 95. minutu.

Tabela: Urugvaj 9 bodova, Rusija 6, Saudijska Arabija 3, Egipat 0.

TOK MEČEVA:

95. minut - GOOOOL - Al Davsari.

91. minut - GOOOOOL - KAVANI! Godin je loptu zahvatio glavom, odbranio je Akinfeev, ali onda je naleteo Kavani kome nije bilo teško da loptu ubaci u mrežu.

foto: reuters

90. minut - Odličan šut Rodrigeza sa nekih 20 metara, ali je Akinfeev bio na visi zadatka i loptu izbacio u korner.

85. minut - Probio je Smolov sa leve strane, prošao celu odbranu, hteo da ubaci ali ga je pročitao Muslera i osujetio njegovu nameru.

foto: Reuters

74. minut - Dzjuba je imao odličnu šansu, zavrnuo je loptu na levu slabiju nogu, ali slabo je šutnuo.

70. minut - Tempo igre na obe utakmice je drastično opao, kao da su svi zadovoljni trenutnim rezultatom.

64. minut - Kavani je oboren u šesnaestercu Rusa, ali sudija je pokazao samo da se igra nastavi. Arbitar nije žele da gleda VAR.

foto: reuters

56. minut - Prva prilika u drugom delu igre za Urugvaj. Šutnuo je Betankur, ali je Ignaševič bio na pravom mestu i sprečio čist pogodak.

46. minut - Počelo je drugo poluvreme...

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45. minut - GOOOOOL - EL FARAŽ! Posle dugo premišljanja sudija je pokazao ponovo na belu tačku, a ovog puta je bio siguran sa penala El Faraž.

foto: reuters

41. minut - SAUDIJCI PROMAŠILI PENAL, TAČNIJE EL HADARI JE ODLIČNO REAGOVAO!

foto: reuters

36. minut - Drugi žuti karton i isključenje za Smoljnikova. Rusija do kraja meča sa igračem manje.

foto: reuters

28. minut - Nova prilika ya Urugvaj, ali Akineev je bio na visini zadatka.

23. minut - GOOOLLL - 2:0 ZA URUGVAJ! LAKSALT! Posle kornera Laksalt je opaslio sa 20-ak metara, lopta je zakačila nekog od Rusa, promenila pravac i zakoprcala se u mreži.

22. minut - GOOOLLL - 1:0 ZA EGIPAT! Saudijci su pogrešili na sredini terena, Egipćani su presekli loptu, usledio je dug pas, a Salah je sa ivice šesnaesterca lobovao istrčalog golmana Al Mojsalema.

Drugi gol napadača Liverpula u Rusiji.

foto: Reuters

12. minut - Šansa za Rusiju! Čerišev sa 15-ak metara snažno šutira, pravo u Musleru.

10. minut - GOOOLLL - 1:0 ZA URUGVAJ! LUIS SUAREZ! Napadač Barselone je izveo slobodan udarac sa 17 metara, pucao je pored "živog zida", u golmanov ugao i smestio loptu uz stativu.

1. minut - Utakmice su počele.

U Samari se sastaju reprezentacije koje su još ranije obezbedile učešće u osmini finala. Pobednik će takmičenje nastaviti sa prvog mesta, a poraženi sa drugog. Ukoliko bude nerešeno, Rusija će zbog bolje gol-razlike biti ispred Urugvaja.

U isto vreme u Volgogradu igraju Saudijska Arabija i Egipat. Obe selekcije se opraštaju od Rusije, jer do sada nisu osvojile ni bod, pa se bore za čast.

Među "faraonima" je i Mohamed Salah, iako su kružile priče da neće igrati zbog navodne svađe sa čelnicima Fudbalskog saveza Egipta.

SASTAVI:

URUGVAJ: Muslera - Koates, Godin, Kaseres - Nandez, Vesino, Toreira, Bentankur, Laksalt - Suarez, Kavani.

RUSIJA: Akinfejev - Smolnikov, Kutepov, Ignaševič, Kudrijašov - Zobnin, Gazinski - Samedov, Mirančuk, Čerišev - Dzjuba.

SAUDIJSKA ARABIJA: Al Mojsalem - Al Burajk, M. Havsavi, O. Havsavi, Jaser – Al Jasim, Otajf, Babhir, Al Faraž, Al Davsari – Al Muvalad.

EGIPAT: El Hadari - Fati, Gabr, Hegazi, Abdelšafi – Elneni, Hamed – Salah, El Said, Hasan - Mohsen.

(Kurir.rs/Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track