LUDILO: Nejmar vredi kao petorica najskupljih Srba!
Foto: Nejmar

brojke su čudo

LUDILO: Nejmar vredi kao petorica najskupljih Srba!

Mundijal 2018 -

Prva zvezda reprezentacije Brazila procenjen je na 185 miliona evra, a toliko zajedno vrede Sergej Milinković-Savić, Nemanja Matić, Andrija Živković, Luka Milivojević i Aleksandar Mitrović

Čak petorica najskupljih srpskih fudbalera vrede koliko i prva zvezda reprezentacije Brazila Nejmar!

Ukupna vrednost najskupljeg igrača "selekaoa" Nejmara trenutno iznosi 185 miliona evra, a njegov transfer u PSŽ iz Barselone prošlog leta je najvredniji na svetu, neverovatnih 222 miliona evra.

"Navijaj uz M&M's". Podrži Orlove!

Sergej Milinković-Savić, Nemanja Matić, Andrija Živković, Luka Milivojević i Aleksandar Mitrović najskuplji su srpski fudbaleri i zajedno vrede 180 miliona evra. Valja napomenuti da su četvorica od pobrojanih igrača starteri u prvih 11 na Svetskom prvenstvu u Rusiji, dok minutažu još nije dobio mladi Živković.

Nejmar je najskuplji fudbaler na svetu ispred Lea Mesija, Kristijana Ronalda, Harija Kejna, Kilijana Mbapea, Antoana Grizmana, Romelua Lukakua, Kevina de Brujnea... Brazilac nije mnogo pokazao na ovom Mundijalu, ali on je nepredvidiv i sigurno je da će biti velika enigma za srpske fudbalere u meču, koji će biti igran u sredu u Moskvi od 20 časova.

Treba istaći da ukupna vrednost fudbalske reprezentacije Brazila iznosi neverovatnih 1,2 milijarde evra, dok je nacionalni tim Srbije procenjen na nešto više od 286 miliona evra. Iz priloženih brojki da se zaključiti da je Brazil više od četiri puta skuplji od Srbije. Ako je verovati brojkama, vrednosti fudbalera i novcu, Brazil je apsolutni favorit u duelu protiv Srbije. Me|utim, fudbal je čudna igra, u kojoj ne pobeđuje uvek onaj ko je skuplji.

Vrednost reprezentacije Srbije * 286,83 miliona evra

Vrednost reprezentacije Brazila * 1,2 milijarde evra

Nejmar Godina: 26 Klub: PSŽ Vrednost: 185 miliona evra

Sergej Milinković-Savić Godina: 23 Klub: Lacio Vrednost: 92 miliona evra

Nemanja Matić Godina: 29 Klub: Mančester junajted Vrednost: 40 miliona evra

Andrija Živković Godina: 22 Klub: Benfika Vrednost: 18 miliona evra

Luka Milivojević Godina: 27 Klub: Kristal palas Vrednost: 15 miliona evra

Aleksandar Mitrović Godina: 23 Klub: Njukasl Vrednost: 15 miliona evra

* podaci o vrednosti igra~a preuzeti sa sajta www.transfermarkt.de

Neverovatno

Real ga hoće za 400 miliona evra

Pred početak Svetskog prvenstva Nejmar je bio pod lupom medija, ne zbog reprezentacije, već zbog činjenice da je nezadovoljan u PSŽ i da bi želeo da promeni klub. Brazilac u Francuskoj ima platu od 45 miliona evra godišnje, ili, ako ćete u detalje, 865.000 evra nedeljno, ili nešto više od 5.000 evra na sat. Za njega je interesovanje pokazao Real iz Madrida. Predsednik Florentino Perez želi da dovede Nejmara umesto Kristijana Ronalda i plati neverovatnih 400 miliona evra PSŽ.

Kurir sport/ A. Radonić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda ne staje. Dolaze štoper iz Gane i napadač iz Holandije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track