SUDIJA IGOR RADOJČIĆ ZA KURIR: VAR nije stoprocentno tačan, javna je tajna da je bilo grešaka (KURIR TV)
Foto: Printscreen

MUNDIJAL 2018

SUDIJA IGOR RADOJČIĆ ZA KURIR: VAR nije stoprocentno tačan, javna je tajna da je bilo grešaka (KURIR TV)

Mundijal 2018 -

Jedan od naših najboljih sudija Igor Radojčić, pričao je za emisiju “Doživi prventsvo”, gledaoce Kurir TV-a, Esspresa i Šoping centra Ušće, o VAR-u, ali i spornom suđenju na meču Srbije i Švajcarske.

Koliko sudija može da utiče na rezultat?

"Uvek očekuju najjkvalitetnije sudije, i FIFA i UEFA uvek biraju najkvalitetnije arbitre. Oni će da vam kažu da su zadovoljni izborom sudija, ali i dalje postoji razlika između evropskih, južnoameričkih, azuijskih sudija u smislu kvantiteta i kvaliteta. Evropa može da ponudi mnogo više i nažalost neki od najboljih evropskih sudija se ne pojavljuju na FIFA takmičenju", rekao je Radojčić.

VAR? I ocena suđenja meča Srbije i Švajcarske?

"Trudim se da budem objektivan što je ponekad teško. Javna je tajna da je tu bilo ozbiljnih grešaka i ne mislim samo na taj penal, bilo je tu i nepokazanih žutih kartona, još nekoliko prekršaja... To suđenje je bilo mnogo ispod nivoa koji smo očekivali od Briha. Ne treba zaboraviti činjenicu da taj čovek sudi po 10 utakmice Lige šampiona na godišnjem nivou. Da sudi nemačku Bundesligu, jednu od najjačih liga na svetu, ali i da je prošle godine sudio finale Lige šampiona. Mnogo ispod proseka i onoga što smo očekivali", rekao je sudija Radojčić.

"Međunarodni bord koji je nadležan za pravila igre i izmene, a od ove sezone je VAR ušao u pravila igre, kaže da VAR nije stoprocentna tačnost donošenja odluka", naglaiso je Radojčić.

Sudija Milorad Mažić na SP?

"Ne znam da li je to zbog toga što je Srbin, ali mi volimo to da kažemo da je među trojicom ili petoricom najboljih sudija na svetu. Ali moram da priznam da je od jedan od najboljih sudija na svetu", rekao je Radojčić.

kurir.rs / kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track