MESI I MARADONA SLAVE ROHA: Argentina posle nezapamćene drame pobedila Nigeriju! Gaučosi u osmini finala zahvaljujući Hrvatima (VIDEO)
Foto: Reuters

mundijal

MESI I MARADONA SLAVE ROHA: Argentina posle nezapamćene drame pobedila Nigeriju! Gaučosi u osmini finala zahvaljujući Hrvatima (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Fudbaleri Argentine i Hrvatske plasirali su se u osminu finala Mundijala u Rusiji.

Reprezentacija Argentine plasirala se u osminu finala kao drugoplasirani tim u grupi, odmah iza Hrvatske.

U osmini finala Hrvati će igrati sa Dancima, dok će Argentina odmeriti snage sa Francuskom.

Gaučosi su golom Roha u 86. minutu igre otišli dalje. Mesi je dao gol za vođstvo, ali je sa penala izjednačio Viktor Mozes. Kada je delovalo da će Mesi i drugari otići kući, pravo niotkuda u šesnaestercu Nigerije se našao Roho i spasao Maradonu novog ležanja u bolnici.

Na drugoj utakmici Hrvati su poveli golčinom Badelja, ali je sa bele tačke Sigurdson izjednačio rezultat. Islanđani su krenuli na sve ili ništa, ali to ih je koštalo novog gola. Novu prednost Kockastima je doneo Perišić i na taj način overio prolaz dalje.

TOK MEČEVA:

DRUGO POLUVREME:

90. minut - HRVATSKA-ISLAND - GOOOOOL - PERIŠIĆ!

87. minut - ARGENTINA-NIGERIJA - GOOOOOL - ROHO!

foto: reuters

83. minut - ARGENTINA-NIGERIJA - VELIKA ŠANSA ZA NIGERIJU! Igalo je bio sam pred Armanijem, ali je golman "gaučosa" odbranio.

80. minut - ARGENTINA-NIGERIJA - VELIKA ŠANSA ZA IGUAINA! Imao je otvoren šut, a pucao je visoko preko gola.

75. minut - HRVATSKA-ISLAND - GOOOOL - Sigurdson sa penala. Lovren je loptu zakačio rukom, a sudija je pokazao na belu tačku. Uzeo je Sigurdson i lako pogodio za izjednačenje.

68. minut - ARGENTINA-NIGERIJA - Sjajna šansa za Ndidija! Probio je Musa, vratio Ndidiju koji je na prvu opalio sa nekih 25 metara, ali je lopta prešla koji milimetar preko prečke.

foto: reuters

66. minut - HRVATSKA-ISLAND - Odlična prilika za Islanđane. Opalio je sa leve strane jačom levom nogom Sigurdson, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže gola Hrvata.

55. minut - HRVATSKA-ISLAND - Prečku je pogodio šutem glavom štoper Islanda posle kornera Sigurdsona.

foto: Reuters

53. minut - HRVATSKA-ISLAND - GOOOOOL - Badelj! Tekao je napad sa leve strane Hrvata, lopta se odbila negde na 10 metara od gola, naleteo je Badelj i opalio iz sve snage.

foto: Reuters

51. minut - ARGENTINA-NIGERIJA - GOOOOOOL - MOZES SA PENALA. Imali su Nigerijci korner, Maskerano je vukao Baloga i sudija je pokazao na penal. Sa bele tačke je bio precizan Viktor Mozes.

foto: Reuters

46. minut - Počelo je drugo poluvreme na utakmicama.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Završeno je prvo poluvreme na obe utakmice.

40. minut - HRVATSKA-ISLAND - Odlična prilika za Island. Izgubili su Kockasti loptu na sredini terenu, usledio je kratak pas, i šut na prvu Islanđana, ali je lopta prošla samo koji milimetar od leve stative Kalinića. Imali su Hrvati sreće.

32. minut - ARGENTINA-NIGERIJA - Trčao je Di Marija sam ispred golmana Nigerije, ali ga je zakačio Balogun sa leđa, sudija je to okarakterisao kao lakši faul za žuti karton. Iz prekida, Mesi je opalio, ali je golmana Nigerije spasla stativa.

foto: reuters

28. minut - HRVATSKA-ISLAND - Odličan pokušaj za Islanđane, pokušao je Sigurdson iz slobodnjaka, ali je goman bio na visini zadatka.

22. minut - ARGENTINA-NIGERIJA - Izgleda da su Argentinci gladni golova. Postigli su gol i ne staju, napadaju svim silama Nigerijce.

16. minut - HRVATSKA-ISLAND - Kockast su pritisli Islanđane, ali ne mogu to da realizuju golom.

foto: reuters

14. minut - ARGENTINA-NIGERIJA - GOOOOOOOL - MESI. Lionel je primio dubinsku loptu kolenom, i opalio desnom u nebranjeni deo mreže. Magija Argentinca.

foto: reuters

5. minut - ARGENTINA-NIGERIJA - Prvi šut na meču imao je bek Taljifiko, ali je lopta pogodila spoljni deo mreže.

foto: reuters

1. minut - Utakmice su počele.

MARADONA BODRI GAUČOSE!

foto: Reuters
foto: Reuters
foto: Reuters

SASTAVI:

Nigerija (3-5-2): Uzoho – Balogun, Ekong, Omeruo – Mozes, Etebo, Mikel, N’Didi, Idovu – Musa, Iheanačo.

Argentina (4-4-2): Armani – Merkado, Otamendi, Roho, Taljafiko – Perez, Maskerano, Banega, Di Marija – Mesi, Iguain.

Island (4-2-3-1): Haldorson – Sevarson, Ingason, R. Sigurdarson, Magnuson – Gunarson, Halfredson – Gudmundson, G. Sigurdson, Bjarnason – Finbogason.

Hrvatska (4-2-3-1): Kalinić – Jedvaj, Ćorluka, Ćaleta-Car, Pivarić – Modrić, Badelj – Pjaca, Kovačić, Perišić – Kramarić.

Parovi poslednjeg kola grupe D su Argentina-Nigerija i Hrvatska-Island.

Argeniti će ovo biti sve ili ništa. Mesi i drugari su u prvom kolu odigrali nerešeno sa selekcijom Islanda, dok su u drugom kolu poraženi od Hrvatske rezultatom 3:0.

Hrvati su obezbedili meso u top 16, dok će ostale tri ekipe ekipe odlučivati o drugom učesniku osmine finala iz ove grupe.

Za sada, Nigerija ima tri boda, dok Island i Argentina imaju po bod.

Ova grupa se ukršta sa grupom C, u kojoj su ranije danas Danska i Francuska obezbedili svoje mesto u osmini finala. Francuzi idu sa prve pozicije, dok su Danci zauzeli drugo mesto.

Koje će biti parovi osmine finala, saznaćemo posle večerašnjih duela koji se igraju od 20 časova.

Kurir sport

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track