ON SUDI SRBIJI NA MEČU SA BRAZILOM! Iza sebe ima skandal sa penalom koji nije sudio, deli 4 kartona po meču, A NIJE NI LJUBITELJ VAR!
Foto: Reuters

srećno nam bilo!

ON SUDI SRBIJI NA MEČU SA BRAZILOM! Iza sebe ima skandal sa penalom koji nije sudio, deli 4 kartona po meču, A NIJE NI LJUBITELJ VAR!

Mundijal 2018 -

Iranac Alireza Fagani delegiran je za glavnog sudiju duela između Srbije i Brazila, koji odlučuje o plasman u osminu finala Svetskog prvenstva.

Suđenje na najvećoj sveni zahtevaju iskustvo i čvrstinu, a Alireza poseduje oboje. Suđenje mu je u krvi jer mu je i otac bio arbitar. Fagani je jedan od najboljih sudija u Aziji koji je često sudio finala lokalne Lige šampiona. Ipak, nema potpuno čistu biografiju, a umrljao ju je na Kupu konfederacija prošle godine. Dobro su ga zapamtili Čileanci kojima nije svirao penal, a potom odbio da pogleda usporeni snimak, u polufinalu protiv Portugala. Nadamo se da je promenio svoje mišljenje o VAR tehnlogiji jer ne želimo novu situaciju sa Aleksandrom Mitrovićem i sudiju koji ne želi da ugrozi svoj autoritet pregledanjem snimka. Karijeru je, logično, počeo kao fudbaler u nižim rangovima iranskog fudbala, a sedam sezona je delio pravdu u Profesionalnoj ligi Persijskog zaliva pre nego što je postao internacionalac.

Potom mu je bilo potrebno samo godinu dana da stigne do bedža FIFA. Proglašen je za najboljeg sudiju Azije 2016. Sudio je finala Azijsle LŠ 2014, Kupa Azije 2015, Svetskog klupskog prvenstva 2015. u kojem su igrali Barselona i River Plejt i Olimpijskih igara 2016. između Brazila i Nemačke, polufinale Kupa konfederacija između Čilea i Portugala. Bio je i na prethodnom Mundijalu u Brazilu 2014, ali samo kao četvrti sudiju u duelu Brazila i Hrvatske. Poznat je po lakom "potezanju" za džep, prosečno pokazuje 4,4 žuta kartona. U Rusiji je delio pravdu u duelu između Nemačke i Meksika (0:1), pokazao je po dva žuta kartona igračima oba tima. Meč između Srbije i Brazila na programu je u sredu od 20 časova na stadionu "Otkritje Arena" u Moskvi.

Kurir sport/b92

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

EKSKLUZIVNO: Odavde su Putin i njegovo obezbeđenje gledali premijeru Mundijala (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track