PEĐA MIJATOVIĆ O ELIMINACIJI ORLOVA: Nije dobro kada igrači javno iznose nezadovoljstvo!
Foto: Profimedia

PEĐA MIJATOVIĆ O ELIMINACIJI ORLOVA: Nije dobro kada igrači javno iznose nezadovoljstvo!

Mundijal 2018 -

Proslavljeni reprezentativac naše zemlje Predrag Peđa Mijatović prokomentarisao je u emisiji "Jutro sa Jovanom i Srđanom" učešće naše fudbalske reprezentacije na Mundijalu u Rusiji.

Na pitanje voditeljke da li je ikada dok je bio igrač smeo da se suprostavi selektoru i javno komentarišete njegove odluke, Mijatović je dao zanimljiv odgovor.

"Mislim da svako nezadovoljstvo unutar jednog tima mora da se prodiskutuje interno, da te stvari ne budu podeljene u javnost. To su stvari koje su jako komplikovane za analizu. Svako nezadovoljstvo igrača koji misli da je trebao da igra, a nije se pojavio u timu... te stvari se moraju rešiti na nivou ekipe. Nezadovoljstvo treba da podelite sa selektorom. Svako javno diskutovanje o tim stvarima prouzrokuje jedan sukob i nezadovoljstvo. Ego je prisutan kod svakog od nas i u tim momentima ti ne dozvoljava da o nekim stvarima razmisliš na pravi način", rekao je Mijatović.

"Navijaj uz M&M's". Podrži Orlove!

Mijatović smatra da je Srbija propustila svoju šansu protiv Švajcarske i da je bilo nerealno očekivati da se može eliminisati Brazil.

"Tužan završetak rekao bih. Bilo je potpuno normalno da će Brazil učiniti sve da pobedi utakmicu. Naša greška je utakmica sa Švajcarskom, na kojoj smo imali dobar rezultat i jednu dobru poziciju u grupi... Međutim, desile su se neke stvari koje u ovakvim situacijama skupo koštaju svaku selekciju. Desilo se da smo izgubili utakmicu i napravili korak u nazad".

Peđa veruje da ovaj tim ima perspektivu.

"Oni su svakako imali veliku želju i dali su sve od sebe. Međutim, pitanje je koje su naše moguđnosti, gde su naši limiti... Dobro je biti ambiciozan, ali morate znati koji su vaši dometi i koliki je vaš kvalitet. Mislim da je u ovom momentu odlazak na SP veliki uspeh, sve ostalo je trenutno nerealno. Moramo napraviti dobru analizu i stvoriti tim koji će obezbediti plasman na Evropsko prvenstvo, kako bi ovi mladi igrači imali kontinuitet igranja na velikim takmičenjima", rekao je Peđa.

Kurir sport

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR SPORT: Zvezda kupuje i - zarađuje! Evo kako i koliko

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track