AKO I ODEMO NA SLEDEĆI MUNDIJAL, ONI NEĆE IGRATI ZA SRBIJU: Najiskusniji igrači odlaze iz reprezentacije!
Foto: Dado Đilas

PROBLEM

AKO I ODEMO NA SLEDEĆI MUNDIJAL, ONI NEĆE IGRATI ZA SRBIJU: Najiskusniji igrači odlaze iz reprezentacije!

Mundijal 2018 -

Nemanja Matić najavio povlačenje iz nacionalnog tima, a njegovim stopama mogli bi da pođu i Ivanović, Milivojević i Tošić.

Do 1. septembra rukovodstvo FSS mora da ima jasnu sliku stanja reprezentacije - ko hoće da igra i dalje, da li su se posvađani pomirili i ko će u narednom periodu kao selektor voditi reprezentaciju da bi se stvorio mir oko ekipe za naredni kvalifikacioni ciklus u Ligi nacija.

Brazil je i dalje prvi favorit za trofej na SP s kvotom 4,50, a prati ga Španija s kvotom 5,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za osvajača Svetskog prvenstva.

Već 7. septembra "orlove" očekuje gostovanje u Litvaniji, tako da će im vreme na raspolaganju biti dovoljno za detaljnu generalku jedino ako odmah krenu sa raščišćavanjem problema!

branislav ivanović
branislav ivanovićfoto: Profimedia

Ostanak selektora ili angažovanje novog stručnjaka temeljno je pitanje od kojeg zavisi svaki naredni potez, jer poverenje Mladenu Krstajiću automatski znači da u timu više neće biti Branislava Ivanovića. Nemanja Matić je objavio povlačenje, što bi moglo da primora selektora na stvaranje potpuno novog veznog tandema sa defanzivnim zadacima ako bi i Luka Milivojević ostao ljut i uvređen izostavljanjem iz tima za meč sa Brazilom, ali i drugim stvarima.

duško tošić
duško tošićfoto: Starsport©

Veliki znak pitanja iz nekoliko razloga treba staviti i iza daljeg pojavljivanja Duška Tošića u nacionalnom timu. Jedan razlog je ljutnja, a drugo su godine i putovanja iz daleke Kine, gde će igrati naredne tri godine.

Prljav veš Mijatović: Svako nezadovoljstvo vodi u sukob Iz iskustva je Predrag Mijatović poručio da su najgora nezadovoljstva u timu koja tinjaju i ne rešavaju se na vreme u razgovoru sa selektorom. - Mislim da svako nezadovoljstvo unutar jednog tima mora da se prodiskutuje interno, da te stvari ne budu podeljene u javnost. To su stvari koje su jako komplikovane za analizu. Svako nezadovoljstvo igrača koji misli da je trebalo da igra, a nije se pojavio u timu... Te stvari se moraju rešiti na nivou ekipe. Nezadovoljstvo treba da podelite sa selektorom. Svako javno diskutovanje o tim stvarima prouzrokuje sukob. Ego je prisutan kod svakog od nas i u tim momentima ti ne dozvoljava da o nekim stvarima razmisliš na pravi način - rekao je Mijatović.

Ko umesto Krleta? Paunović, Rastavac, Piksi... Izvesno je da novi selektor, ako Krstajić bude smenjen, neće biti Siniša Mihajlović, koji je trenutno bez angažmana. Njemu je zapamćena tužba od jesenas zbog simboličnog duga prema njemu iz perioda kada je bio šef struke reprezentacije. Ozbiljan kandidat mogao bi da bude sadašnji Krstajićev pomoćnik Milan Rastavac i bilo ko ko bi u narednom periodu ostao bez posla poput Veljka Paunovića, Dragana Stojkovića, Aleksandra Stanojevića...

kurir.rs / Dejan Petković

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

ORLOVI SE VRATILI KUĆI: Reprezentativci Srbije doleteli iz Rusije posle ispadanja sa Mundijala (KURIR TV)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track