SPEKTAKULARAN MEČ U ROSTOVU: Belgijanci gubili od Japana 0:2, pa pobedili golom u 94. minutu i zakazali okršaj sa Brazilom (VIDEO)
Foto: Reuters

osmina finala sp

SPEKTAKULARAN MEČ U ROSTOVU: Belgijanci gubili od Japana 0:2, pa pobedili golom u 94. minutu i zakazali okršaj sa Brazilom (VIDEO)

Mundijal 2018 -

Fudbaleri Belgije plasirali su se u četvrtfinale SP u Rusiji posle pobede nad ekipom Japan rezultatom 3:2 i na taj način zakazali meč sa Brazilom.

Fudbaleri Belgije slavili su golom Nasera Čadlija u 94. minut utakmice. Imali su Japanci prednost od čak dva gola pošto su vodili golovima Haragučija i Inuia do 52. minuta.

Onda su Belgijanci krenuli na sve ili ništa. Uveo je visoke igrače sa klupe i to im se isplatilo.

Najpre je Vertongen čudnim golom smanji zaostatak, a egal je doneo Felaini golom kako drugačije nego glavom.

Pobedu Đavolima je doneo Čadli golom u 94. minutu na asistenciju Muniea.

Belgija će u četvrtfinalu odemriti snage sa ekipom Brazila koji je ranije danas bio bolji od selekcije Meksika rezultatom 2:0.

TOK MEČA:

DRUGO POLUVREME:

95. minut - GOOOOOL - ČADLI!

foto: AP

94. minut - Šut Honde iz prekida sa 40 metara od gola. Brani Kurtoa i izbacuje loptu u korner.

86. minut - Fenomenalne odbrane Kavašime. Najpre je pokušao glavom Čadli, odmah za njim Lukaku, ali Kavašima je odbranio nemoguće.

84. minut - Odlična prilika za Hondu, izbio je ispred Kurtoe, ali stigao je na vreme da ukliza Vertongen i da loptu usmeri ka korneru.

74. minut - GOOOOOOL - Felaini. Centrirao je Azar levom nogom u peterac, Felaini se našao na pravom mestu i loptu samo zakucao u gol Japanaca. On je u igru ušao samo nekoliko minuta pre gola umesto Vicela.

foto: reuters

69. minut - GOOOOOL - Vertongen! Izbio je kloptu Havašima, nju je glavom pokušao u peterac da vrati Vertongen, ali se ispostavilo da je lopta išla u gol. Golman je samo propratio pogledom, a ona je mirno ušla u malu mrežu.

foto: reuters

69. minut - Nova odlična prilika za Lukakua. Dobio je loptu sa strane, opalio na prvu, ali je Jošida ponovo uklizao odmah nakon šuta.

64. minut - Nova odličn prilika za Inuia. Ubačena je lopta u peterac, Kurtoa je zakačio i izbacio na penal. Naleteo je na nju Inui dok je gol bio prazan, ali je ipak promašio.

foto: Reuters

62. minut - Odlična prilika za Belgiju. Centrirao je Azar, pokušao Lukaku glavom, ali je lopta prošla koji milimetar od desne stative golmana Japana.

52. minut - GOOOOOOL - INUI! Gočina Inuia sa nekih 25 meatra. Opalio je iz prve i pogodio u malu mrežu gola Kurtoe! Dva golmana ovo ne bi odbranila.

foto: Reuters

50. minut - STATIVA - Azar!

48. minut - GOOOOOOL - Haraguči! Istrčali su Japanci komntru, Haraguči je probio sa desne strane i pogodio u nebranjeni deo gola Kurtoe.

foto: Reuters

46. minut - Počelo je drugo poluvreme.

PRVO POLUVREME:

45. minut - Završeno je odlično prvo poluvreme.

44. minut - Sjajna prilika za Japance. Dodao je loptu Nagatomo Osaki koji je samo malo zakačio, došla je lopta do Kurtoe. Delovalo je da će da da uhvati loptu, ali mu se ona provukla kroz noge, srećom uhvatio je pre nego što je prešla liniju gola.

40. minut - Žuti karton za Šigasakija posle faula nad Azarom.

foto: Reuters

36. minut - Novi pokušaj za Vicela sa nekih 30 metara, ali je lopta prešla preko gola. Voli Aleksel da oproba svoj šut sa velike udaljenosti.

30. minut - Prva prava prilika za Japance. Pokušao je glavom Osako posle centaršuta sa leve strame, ali je Kurtoa bio na mestu i loptu uhvatio živu.

foto: Reuters

27. minut - Odličan šut Azara sa ivice šesnaesterca, golman je izboksovao loptu daleko od gola.

foto: reuters

25. minut - Najbolja prilika na meču. Primio je Lukaku loptu u petercu, ali nije se najbolje snašao. Zamrsila mu se lopta oko nogu i nije uspeo da šutne kako je želeo.

21. minut - Sjajna prilika za Lukakua, primio je loptu na ivici šesnaesterca, okrenuo se i opalio, ali je na vreme izblokirao Nagatomo taj šut i loptu prosledio u korner.

foto: reuters

16. minut - Prvi pravi pokušaj za Belgiju. Probao je Vicel, ali se postavio štoper Japanaca i loptu sskrenuo u korner.

10. minut - Pokušao je Šoći sa nekih 30 i više metara, ali je sve ostalo samo na dobroj ideji.

3. minut - Žestoko ise igra od samog starta meča!

foto: reuters

1. minut - Utaklmica je počela.

SASTAVI:

Belgija (3-4-3): Kurtoa - Aldervejreld, Kompani, Vertongen - Menije, De Brujne, Vitsel, Karasko - Azar, Lukaku, Mertens

Japan (4-2-3-1): Kavašima - Sakai, Šoji, Jošida, Nagatomo - Hasebe, Šibasaki - Haraguči, Kagava, Inui - Osako

Utakmica se igra na Rostov areni u istoimenom gradu sa početkom od 20 časova.

Pobednik ovog meča će u četvrtfinalu odmeriti snage sa selekcijom Brazila koja je ranije danas savlada Meksiko rezultarom 2:0.

Belgija je kao lider na tabeli prošla grupnu fazu takmičenja. Uspeli su da sčlave u sva tri meča grupne faze. Bili su uspešniji od Paname, Tunisa i na kraju od Engleza.

Selekcija Japana je na istorijiski način prošla u eliminacionu fazu. Naime, posle manjeg broja žutih kartona od ekipe Senegala, kao drugi u grupi prošli su dalje.

Ove dve selekcije su prošle godine odigrale prijateljski meč u kome je Belgija slavila minimalnim rezultatom golom Lukakua u 72. minut meča.

Kurir sport

Foto: AP

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track